Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň radí: Ako nahradiť plyn elektrinou a zároveň ušetriť prostriedky za energie

.juraj Medvec .ekonomika

S lepším prehľadom o spotrebe, vyššou energetickou efektivitou a zapojením obnoviteľných zdrojov pomôžete nielen životnému prostrediu, ale aj vašej peňaženke.

.týždeň radí: Ako nahradiť plyn elektrinou a zároveň ušetriť prostriedky za energie SITA/AP Photo/Rich Pedroncelli

už takmer rok sa svet borí s vysokými cenami energií. Ďalší olej do ohňa priliala invázia Ruska na Ukrajinu, ktorá vytlačila ceny fosílnych palív ešte oveľa vyššie. Spor EÚ s Ruskom dokonca hrozí odstavením dodávok plynu aj ku nám. Čoraz viac ľudí preto uvažuje, že plynové kúrenie a varenie nahradí elektrickými alternatívami. V spolupráci s expertmi vám prinášame návod, ako ušetriť na spotrebe vášho domu či bytu a zároveň znížiť emisie škodlivých skleníkových plynov. 

1.) Energetický audit

V prvom rade treba vedieť, aké máte reálne možnosti pri vašich konkrétnych podmienkach. Zlaté pravidlo hovorí, aby ste dokázali veci zmeniť, potrebujete ich vedieť zmerať. Práve to dokáže odborník. Energetický audit pomôže so šetrením na energiách, plánovaním renovácie alebo odporučí, či sú pre vás vhodné solárne panely a podobne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite