Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fixné ceny elektriny sú ilúzia, fixné problémy tu zostanú

.radovan Potočár .ekonomika .téma

Liberalizácia dodávok energií sa zadrháva. Dohoda medzi štátom a Slovenskými elektrárňami vytvára precedens.

Fixné ceny elektriny sú ilúzia, fixné problémy tu zostanú SITA/Branislav Bibel Generálny riaditeľ Slovenských elektrární Branislav Strýček počas tlačovej besedy v sídle spoločnosti na tému: Návrh zákona o zdanení tzv. nadmerného zisku pri obchodovaní s elektrinou vyrábanou jadrovým zariadením.

využívanie majetkovej účasti štátu v energetických podnikoch a regulácie v sieťových odvetviach na spolufinancovanie sociálnej politiky má na Slovensku tradíciu. Stačí si spomenúť na slogan o „stabilných cenách energií,“ stratovosť štátneho SPP pri predaji plynu domácnostiam, jánošíkovské trhanie faktúr či „vratky“ za plyn – v tomto prípade bez okolkov financované priamo zo štátneho rozpočtu.

Časť odberateľov energií v domácnostiach a voličov – tieto kategórie tu splývajú – je aj v dôsledku toho presvedčená, že úlohou štátu je eliminovať, zmierňovať alebo „aspoň“ kompenzovať každý nárast cien energií, a to pre všetkých.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite