Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na trh prichádza ďalší technologický fond. Mladým firmám pomôže stať sa európskymi lídrami

.juraj Medvec .ekonomika

Tradičné banky nevedia financovanie a poradenstvo našiť startupom na mieru. Diera na trhu sa postupne zapĺňa

Na trh prichádza ďalší technologický fond. Mladým firmám pomôže stať sa európskymi lídrami SITA/Courtney Crow/New York Stock Exchange via AP

na Slovensko prichádza ďalší významný hráč v oblasti rastového kapitálu. Spoločnosť Threshold Capital pomáha mladým firmám s veľkým potenciálom premeniť sa z radikálnej myšlienky s potenciálom zamiešať kartami na trhu na firmu s vysokými tržbami. Firmy môžu od fondu dostať až 800-tisíc eur na rozvoj svojho biznisu.

naštartovanie startupov

Všetky spoločnosti v ranom štádiu fungovania potrebujú financie a poradenstvo od skúsených aktérov. Nový fond cieli práve na startupy, ktorým poskytuje na mieru šité služby. Tradičné banky často nie sú dostatočne flexibilné. „Skutočné potreby moderných podnikateľov sú tradičnými poskytovateľmi kapitálu často prehliadané,“ potvrdzuje Martin Bodocký, zakladateľ Threshold Capital. „Práve preto poskytujeme financovanie, ktoré je ľahko dostupné, rýchle, flexibilné a transparentné,“ dodáva.

„Vstup nového fondu je pre startupy podobná udalosť, ako príchod novej banky na trh.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite