Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prvý česko-slovenský dokument o bitcoine. Ako funguje a prečo sa oplatí sledovať

.marianna Sádecká .ekonomika

Celovečerný česko-slovenský dokument Libertas ponúka ucelené vysvetlenie nástupu novodobej digitálnej meny – bitcoinu. Unikátny dokument prostredníctvom ktorého aj divák laik môže pochopiť, ako kryptomeny fungujú a prečo rastie o ne záujem. Premiéra sa uskutoční online v stredu, 6. januára.

Prvý česko-slovenský dokument o bitcoine. Ako funguje a prečo sa oplatí sledovať LIBERTAS Národná banka Slovenska s nasvieteným logom Bitcoinu

celovečerný dokumentárny film Libertas je sondou do sveta kryptotechnológií na Slovensku a v Česku. Pomocou príbehov inovátorov, experimentátorov, úspešných podnikateľov, vzdelancov a výpovedí skeptikov, predstaviteľov štátnych a finančných inštitúcií, ekonómov či vedcov, sa snaží objasniť tému kryptomien, blockchainu, finančného systému a digitálnej slobody bežným ľuďom.

Hľadá odpovede na otázky, ako tieto technológie fungujú, aké výhody prinášajú, aké môže mať ich plošné rozšírenie dopad pre spoločnosť a jednotlivcov a prečo je dôležité sa o ne zaujímať. Mnohí sa však týmto technológiám bránia. Nech je pohľad na ne akýkoľvek, jedno je isté: v najbližších dekádach sa zrejme ukáže ich skutočný potenciál.

slovensko a Česko ako centrum kryptomien

Okrem aktívnych používateľov bitcoinu málo ľudí vie o tom, že v rámci mapy sveta je práve Slovensko a Česko jedno z centier kryptomien – nielen jeho používania, ale aj vytvárania infraštruktúry. Prvá a najbezpečnejšia peňaženka na kryptomeny s názvom Bitcoin Trezor je produkt Čechov a Slovákov. Prvý bitcoinový automat v Európe bol umiestnený práve v Bratislave.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite