Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Matovič sa zrejme s Arcou popálil, ale riziko platí pre každého. V čom sú podnikové dlhopisy zradné?

.filip Vačko .ekonomika

Slovenská verejnosť v posledných týždňoch o podnikových dlhopisoch počula viac ako za dlhé roky predtým. Môžu za to problémy spoločnosti Arca Capital, ktorá pre zlé finančné výsledky nemôže vyplatiť okrem iného aj vydané podnikové dlhopisy. Do príbuznej spoločnosti zainvestovala aj manželka premiéra Igora Matoviča Pavlína. V čom tkvie riziko a na čo môžu naletieť obyčajní ľudia?

Matovič sa zrejme s Arcou popálil, ale riziko platí pre každého. V čom sú podnikové dlhopisy zradné? AP Photo/Petr David Josek Igor Matovič s manželkou Pavlínou počas volebnej noci v marci 2020.

igor Matovič na tlačovke spred vyše týždňa uviedol, že jeho manželka v skutočnosti nemá v Arca Capital žiadne investície. V príbuznej spoločnosti Arca Investments však má tri zmenky, v celkovej hodnote 600-tisíc eur. Predseda vlády tiež poprel obavu, že jeho manželka bola oproti iným veriteľom zvýhodnená. Ani jednu zo spomínaných zmeniek totiž dodnes nemá vyplatenú. 

Skupina Arca v súčasnosti zažíva finančné problémy a vyvstali tak otázky, či Matovičova manželka a ďalší investori neprídu o peniaze.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite