Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výstavba štátnych nájomných bytov môže podľa Kollára začať po zmene stavebného zákona

.redakcia .ekonomika

Financovanie výstavby štátnych nájomných bytov bude zabezpečené aj z prostriedkov Európskej únie a z úspor sporiteľov v dôchodkových správcovských spoločnostiach, tvrdí predseda parlamentu.

Výstavba štátnych nájomných bytov môže podľa Kollára začať po zmene stavebného zákona SITA/Branislav Bibel Predseda parlamentu Boris Kollár.

výstavba štátnych nájomných bytov by sa mala začať po schválení zmien stavebného zákona na jeseň tohto roka. Predseda Národnej rady SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár o tom informoval vo videu na sociálnej sieti s tým, že legislatívnu úpravu pripravujú niekoľko mesiacov dva tímy na Ministerstve dopravy a výstavby SR a u podpredsedu vlády SR pre legislatívu a strategické plánovanie Štefana Holého (Sme rodina). Financovanie výstavby štátnych nájomných bytov, čo je jedna z hlavných priorít vlády Igora Matoviča (OĽaNO), bude podľa šéfa parlamentu zabezpečené aj z prostriedkov Európskej únie a z úspor sporiteľov v dôchodkových správcovských spoločnostiach.

Zmena stavebného zákona by mala urýchliť v súčasnosti zdĺhavé stavebné konanie. „Keby sme týmto systémom chceli stavať štátne nájomné byty, tak začneme o desať rokov, no to už bude asi každému k ničomu.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite