Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Remišová zrušila obstarávania v hodnote 21 miliónov, prebehli za Rašiho éry

.redakcia .ekonomika

Podľa podpredsedníčky vlády SR pre investície a informatizáciu Veroniky Remišovej je neprijateľné, aby sa vyhadzovali peniaze na predražené, nezmyselné a nepotrebné tendre.

Remišová zrušila obstarávania v hodnote 21 miliónov, prebehli za Rašiho éry SITA/Branislav Bibel

úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu rozbehol interný audit asi 50 projektov, dve veľké verejné obstarávania už zrušil. V stredu o tom informovala podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu Veronika Remišová. „Čelíme krízovej situácii v súvislosti s koronavírusom, je to obrovská záťaž pre občanov aj pre financie štátu. O to väčší dôvod je, aby sa štát správal šetrne a nevyhadzovali sa peniaze občanov na nezmyselné, nepotrebné alebo predražené tendre a projekty,“ uviedla. 

Informatizácia bola podľa nej dlhé obdobie synonymom „čiernej diery“. „Toto musí raz a navždy skončiť, v IT je potrebné urobiť poriadok,“ vyhlásila Remišová.

konzultanti za tisíce

Priznala, že hlavne v očiach verejnosti je ťažké určiť, či je cena v oblasti IT primeraná a zodpovedá projektu. „Mojou prioritou je, aby tendre boli hospodárne a kontrolované Útvarom hodnoty za peniaze,“ avizovala vicepremiérka.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite