Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Remišová: Koalícia na čele so Smerom je zodpovedná za zneužívanie eurofondov na podvody

.redakcia .ekonomika

Slovensko má opäť najväčšiu mieru rozporov a podvodov v celej Európskej únii, hovorí Veronika Remišová zo strany Za ľudí.

Remišová: Koalícia na čele so Smerom je zodpovedná za zneužívanie eurofondov na podvody Boris Németh

výročná správa Európskeho úradu pre boj proti podvodom (OLAF) za minulý rok potvrdzuje neschopnosť vlády zabrániť a stíhať veľké podvody pri eurofondoch. Poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (strana Za ľudí) upozorňuje, že miera podvodov a nezrovnalostí sa týka takmer 20 % zo všetkých platieb. „Slovensko je posledné zo všetkých krajín EÚ. Na porovnanie v druhej najhoršej krajine, Španielsku, ide len o 3,3 % platieb. Priemer všetkých krajín Únie predstavuje pritom iba 2,01 %. Miera škody spôsobená nezrovnalosťami a podvodmi je teda až takmer 10-násobne vyššia, ako je európsky priemer. Je to vizitka vládnej koalície. Eurofondy táto vládna koalícia vyhadzuje na nezmyslené, predražené projekty a tak poškodzuje národné záujmy Slovenska,“ uviedla.

spriaznení špekulanti

Veronika Remišová zároveň upriamila pozornosť na fakt, že Slovensko je už niekoľko rokov na chvoste EÚ a miera nezrovnalostí a podvodov za posledné roky výrazne stúpa.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite