Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sociálni partneri sa nedohodli na výške minimálnej mzdy, na rade je rezort práce

.redakcia .ekonomika

Sociálni partneri sa nedohodli na výške minimálnej mzdy na budúci rok. Odborári trvajú na tom, aby vzrástla od budúceho roka na 635 eur zo súčasných 520 eur.

Sociálni partneri sa nedohodli na výške minimálnej mzdy, na rade je rezort práce SITA/Martin Medňanský

chcú však pokračovať v rokovaniach o nastavení mechanizmu, na základe ktorého by sa minimálna mzda zvyšovala. Zástupcovia zamestnávateľov presadzujú výšku 552 eur. S návrhom novej výšky minimálnej mzdy bude musieť prísť ministerstvo práce, ktorému sociálni partneri odošlú svoje návrhy.

Odborári sú presvedčení, že minimálna mzda by mala stúpnuť pre rastúcu produktivitu práce. „Z hľadiska poradia výšky minimálnej mzdy v krajinách Európskej únie, Slovensko je siedme od konca, z hľadiska produktivity práce na Slovensku dosahuje 80 % priemeru EÚ,“ uviedol v pondelok prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Marián Magdoško. Hospodárske prognózy podľa odborárov tiež nie sú dramatické, nie sú žiadne náznaky krízy. „Argumenty zamestnávateľov o krízach, rušení miest, to počúvame pravidelne.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite