Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O scenári, ktorý nevyšiel

.ján Oravec .ekonomika .iný pohľad

Premiér Fico, jeho nočná šichta a takmer 500 zvarkov, ktoré sú jej prvotným výsledkom, sa stali nielen terčom kritiky, ale aj ironického posmechu. Neoprávnene.

O scenári, ktorý nevyšiel Natália Ložeková / natalialozekova.sk

je veľmi dobre, že sa premiér, aj keď len na jednu zmenu, vžil do kože zamestnanca. Treba ho za to pochváliť. A povzbudiť, aby neostal len pri tejto skúsenosti. Bolo by žiaduce, aby v zbieraní skúseností z výroby pokračoval – čo najskôr po nočnej šichte v úlohe zamestnanca by si mal ísť aspoň na týždeň vyskúšať život podnikateľa či živnostníka. Len tak môže na vlastnej koži zistiť, čo všetko obnáša riadenie firmy vrátane neustáleho tlaku, aby zamestnanci mali prácu a výplaty.

Menej chvály si zaslúži motív, ktorý premiéra k nástupu na nočnú zmenu priviedol. Sociálno-demokratický premiér stavil na nepeknú kartu. Je ňou rozdúchavanie triednej nenávisti. Chcel vytvoriť mediálny obraz o vykorisťovaných zamestnancoch a zlých a lakomých zamestnávateľoch, ktorí im nedoprajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite