Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O slovách a skutkoch

.ján Oravec .ekonomika .iný pohľad

Mimozemšťan, ktorý by pri tvorbe úsudku o našom podnikateľskom prostredí bol odkázaný len na vyjadrenia politikov, by nevyhnutne musel prísť k záveru, že u nás prekvitá podnikateľský raj.

O slovách a skutkoch Natália Ložeková / natalialozekova.sk

vlády v ich programových vyhláseniach nikdy nešetrili chvályhodnými zámermi. Vládni predstavitelia podnikateľov vždy všemožne ubezpečujú, ako patrí priaznivé a stabilné podnikateľské prostredie medzi kľúčové úlohy vlády, že chcú zjednodušenie zákonov aj daňových a odvodových povinností, nízke administratívne a finančné zaťaženie podnikania.

Realita však v porovnaní s týmito „medovými motúzmi“ hádam ani nemôže byť vo väčšom protiklade, čo býva pravidelne námetom komentárov na tomto mieste. Nemá cenu opakovať, že napriek deklaráciám o zlepšovaní pociťujú takmer všetci podnikatelia na Slovensku, že podmienky sa im neustále zhoršujú. Namiesto nápravy sa nás však politici snažia učičíkať, že opak je pravda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite