Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koalícia bude riešiť budúcnosť energií holdingom

.redakcia .ekonomika

Podľa dohody koaličných strán sa bude meniť regulačný zákon, zákon o strategických podnikoch a začalo sa pracovať na vytvorení štátneho energetického holdingu.

Koalícia bude riešiť budúcnosť energií holdingom Marek Mrviš/SITA

vládna koalícia sa dohodla na troch energetických témach. Ako uviedol dnes na tlačovej besede po rokovaní koaličnej rady predseda strany Smer-SD a premiér Robert Fico, koalícia sa dohodla na novelách zákona o regulácii v sieťových odvetviach a zákona o strategických podnikoch, a na vzniku štátneho energetického holdingu.

Novela regulačného zákona by mala najmä oddeliť funkciu predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) od predsedu Regulačnej rady. „V praxi to znamená, že šéf ÚRSO už nebude aj šéfom Regulačnej rady, ale budeme tu mať dvoch významných predstaviteľov tohto úradu,“ povedal Fico. Ministerstvo hospodárstva by už na marcovú schôdzu parlamentu malo predložiť novelu regulačného zákona.

Michal Magušin
Pozrite si aj rozhovor s Igorom Matovičom, ktorý kvôli kauze energií inicioval odvolávanie Roberta Fica:

„Do novelizácie zákona navrhne ministerstvo aj ďalšie opatrenia, ktoré zabezpečia, že bude vláda podrobnejšie informovaná o rozhodnutiach regulačného úradu pri plnom rešpektovaní nezávislosti tohto úradu,“ doplnil Fico.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite