Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

..ako je to (s)právne .lifestyle

Treba vedieť, treba mať

TREBA SA SOBÁŠIŤ: Sobášny automat AutoWed

Preč sú časy, keď na najrýchlejšie sobáše mali patent v Las Vegas. Dá sa to aj rýchlejšie a lacnejšie, za jednu libru alebo dolár. Stačí nájsť sobášiaci automat AutoWed v nádhernej cadillacovej ružovej farbe a retro dizajne, do ktorého tú mincu vhodíte. Automat vám zahrá svadobný pochod, dostanete obrúčky aj personalizovaný certifikát. Na klávesnici stačí vyťukať mená snúbencov a označiť, či ide heterosexuálny, gay, lesbický či len priateľský vzťah. Ak sa beriete dobrovoľne, stlačíte 1, na zrušenie sobáša treba stlačiť 2. Prvý sobášiaci automat vyrobila dizajnérska firma Concept Shed z Cornwallu vo Veľkej Británii pre americké Marvin's Marvellous Mechanical Museum v Detroite. Na objednávku však dokážu vyrobiť aj ďalšie sobášiace skrinky. 

TREBA SA PRIPRAVIŤ: Na slnko aj na boj

S japonskými slnečnými okuliarmi Japan Self-Defense Force Sunglasses, skrátene JSDF, ktoré údajne oficiálne schválila aj Japonská armáda, sa môžete vydať na tú najdivokejšiu párty do tých najnebezpečnejších končín, aj do továrne, kde lietajú kovové stružliny. Okrem toho, že budete za každých okolností neuveriteľne cool, vaše oči i samotné okuliare by mali zostať neporušené, nech už sa strhne akákoľvek divoká kucapaca. Sklá by sa nemali rozbiť ani pri náraze predmetu s priemerom 6,55 mm, rútiaceho sa rýchlosťou 171 km/h, a ani keď na ne padne polkilová železná tehlička z výšky 1,27 metra. Síce to nie sú skutočne nepriestrelné sklá, ako by sa zdalo z reklamnej fotografie, ale za štyri stovky dolárov väčšiu frajerinu nenasekáte. 

TREBA POČUŤ: Pucciniho festival v Torre del Lago

Ak sa vyberiete objavovať Toskánsko a jeho úžasné vône a chute, nezabudnite na uši a oči. V tomto kraji v meste Lucca sa totiž narodil aj operný skladateľ Giacomo Puccini. Nájdete tu nielen jeho rodný dom a múzeum, ale v neďalekom otvorenom amfiteátri v Torre del Lago priamo pri mori sa každoročne koná aj hudobný festival, kde dávajú výlučne opery z jeho tvorby prípadne koncerty z jeho árií. Festival sa začal 15. júla a potrvá do 26. augusta. Tento rok hrajú Bohému, Turandot a Madam Butterfly. Na adrese festivalu www.puccinifestival.it nájdete plán predstavení aj predpredaj lístkov, ceny vstupeniek začínajú pri 33 eurách a končia pri 160 eurách. Cez internet si môžete v blízkom okolí nájsť aj ubytovanie v domoch podobných tomu, v akom sa narodil majster. 

TREBA VIDIEŤ: Slovenskú modernu v Modre

Uprostred modranských viníc v architektonicky zaujímavom vinárskom komplexe ELESKO je už od júna otvorená výstava obrazov tých najvychytenejších slovenských maliarov. Ide o reprezentatívny výber z maliarstva prvej polovice 20. storočia, v rozpätí od 20. do 40. rokov, z kvalitne zostavených zbierok Slovenskej národnej galérie. Slovenskú modernu, ktorá predstavuje náš domáci variant výtvarného modernizmu, na výstave reprezentujú tie najznámejšie obrazy, ktoré si mnohí pamätáme z učebníc a reprodukcií (M. Benka, M. A. Bazovský, Ľ. Fulla, M. Galanda), medzi nimi i najoceňovanejší obraz Ľudovíta Fullu Pieseň a práca, ktorý získal Grand Prix na Svetovej výstave v Paríži v roku  1937. Výstava potrvá do 30. januára.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite