Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

To sa zas načakáme

.časopis

„Tak nám zvolili Nemečka,“ mohla by povedať pani Müllerová a ani Joef Švejk by sa jej zrejme nespýtal, ktorého. Samozrejme, že Igora. A samozrejme, že zvolili. Nikto iný predsa na post prezidenta Zväzu slovenského ľadového hokeja nekandidoval.

Zas sme raz zachytili svetový trend. Konkrétne trend volieb športových bosov, pri ktorých si volitelia vyberajú z jedného kandidáta. V minulom čísle sme písali  presne o takomto type voľby šéfa svetového futbalu a nebol to veru oslavný článok. Ak totiž Sepp Blatter vystriedal na stoličke prezidenta Seppa Blattera, tak to jednoducho nebola dostatočná zmena. A rovnaké slová sa dajú použiť aj v prípade stoličky šéfa slovenského hokeja, na ktorej vystriedal Igor Nemeček Juraja Širokého.
Nový prezident mal a má povesť Širokého pravej ruky. Jeho voľbou sa teda zväz demonštratívne prihlásil k doterajšiemu vývoju a súčasnému stavu. Aký to bol vývoj a aký je to stav? Nuž, podľa odpočtu svojej činnosti, ktorý J. Široký predniesol pred voľbou nového prezidenta, je všetko v najlepšom poriadku. Zväz prebral pred trinástimi rokmi v dlhoch a málo funkčný, odovzdáva ho „plne funkčný a finančne zabezpečený na minimálne dva roky“.
Veruže hej, všelikto, nielen zväz, je finančne zabezpečený na minimálne dva roky. A funkčnosť zväzu tiež nie je na zahodenie. Možno by sa do odpočtu hodilo aj niečo o tom, aká je na konci trinásťročného prezidentovania celková perspektíva slovenského hokeja, ale  nemôže tam zas byť všetko. Koniec koncov, perspektíva sa týka budúcnosti a Široký hovoril o minulosti. (Pre úplnosť dodajme, že o ešte hlbšej minulosti hovorieva v súvislosti so Širokým najmä Peter Šťastný, ale to na zväze nikdy nikoho príliš nezaujímalo.)
O budúcnosti hovoril, ako sa sluší a patrí, nový prezident. Napríklad o tom, že chce predstaviť nové projekty pre mládež. To je priam dvojnásobná budúcnosť. Jednak tým, že to zatiaľ ešte nerobí, ale chce, a jednak tým, že to chcenie sa týka projektov, ktoré sú z definície plánmi do budúcnosti. Asi sa ešte dosť načakáme, kým sa od chcenia, predstavovania a projektov dostaneme k nejakej realizácii.
Okrem toho chce Nemeček „zriadiť akúsi radu starších na posudzovanie nových zámerov“. V nej by vraj mali byť ľudia, ktorí síce už nie sú v každodennom kontakte s hokejom, no niečo preň v minulosti dokázali. Veľmi správne. Načim skĺbiť budúcnosť s minulosťou. Možno by stálo za to pouvažovať aj o nejakej dolnej vekovej hranici, aby sa tam predčasne nedostali nejakí cucáci, čo len nedávno skončili s hokejom v NHL. Už len to by nám chýbalo.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite