Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA SA OŽENIŤ: Národný týždeň manželstva
Ak máte to šťastie, že ste práve v tomto predvalentínovskom týždni v stave manželskom, môžete si okrem iných vecí, ktoré tento zväzok so sebou prináša, vychutnať aj zopár rukolapných ekonomických výhod. Organizátori Národného týždňa manželstva (viac na ntm.sk), medzinárodnej kampane na podporu tejto upadajúcej ustanovizne, okrem osvety iniciovali aj rôzne praktické aktivity na najrôznejších miestach Slovenska. Pre manželov bude tento týždeň až o štvrtinu lacnejšia železničná doprava, manželia ušetria polovicu na lístkoch do národného divadla v Bratislave, oplatí sa objednať si spoločnú dovolenku či aspoň manželský wellness víkend niekde na Slovensku. Najmä sa oplatí pozrieť si na stránke kampane, či práve vo vašom meste niekto neorganizuje pre manželov tanečný večer, obnovenie manželského sľubu, a tak podobne.

TREBA ODMERIAVAŤ ČAS: Babka ako hodinová ručička
Ak vám pri hodinkách na stene ide viac o vtipný nápad a zaujímavý kus ako o presný čas, potom sa po internete popozerajte po tvorbe juhokórejského dizajnéra Dongjina Byeona. Ten navrhol nástenné hodiny „Daily life clock“ z ocele, na ktorých je hodinová ručička v tvare babky, minútová ručička je vnučka a sekundovka behá dokolečka v podobe psa. Čísla nehľadajte, sú nahradené prírodou a vecami, ktoré naznačujú metaforicky konkrétnu časť dňa. Napríklad, keď je starká pri lavičke pod stromom, je sedem hodín večer, čas na oddych a pozorovanie západu slnka. Dizajnér chcel zachytiť, ako sa mení naše vnímanie času počas života a súčasne, aký je náš život jednoduchý a počas jedného dňa monotónne sa opakujúci. Hodiny sú zatiaľ v dvoch verziách – Mestečko a Maledivy.
http://dailylifeclock.com/

TREBA MAŤ DVOCH PRIATEĽOV:
Golf a psa
Milovníci psov a golfu vymysleli vecičku, ktorá spája ich dve vášne, teda potrebu trénovať golfový odpal a zároveň chodiť na vychádzky s hyperaktívnym psom, ktorý súčasne bude naspäť nosiť odpálené loptičky. Pre tieto účely slúži špeciálna pálka Doggie Driver, ktorá má na svojom konci zachytávač na tenisovú loptičku, takže tú hnusne zaslintanú vec nemusíte vôbec chytať do rúk. Stačí ju uchopiť do zveráka pálky. Potom sa už len napriahnuť a odpáliť, garantovaný dostrel je viac ako 90 metrov. V podrobnom návode na použitie nechýba alibistické upozornenie, aby ste sa pred odpaľovaním ubezpečili, že váš pes je mimo dráhy letu loptičky. Naopak, chýba tam dosť podstatná informácia, ako naučiť psa, aby loptu priniesol až k vám a pustil z papule na zem.
http://www.smarthome.com/62215/Doggie-Driver-Fetch-Dog-Toy/p.aspx

TREBA INHALOVAŤ: Z Whafu sa nepriberá
Už na jeseň by mal byť v predaji prevratný prístroj Le Whaf profesora Davida Edwardsa z Harvardu, ktorý akékoľvek jedlo či nápoj rozpráši a vy ho môžete slobodne inhalovať, alebo analogicky podľa názvu prístroja „wafovať“. Stejk, citrónová torta či poldeci vodky, stačí naliať 50 ml koncentrátu a zapnúť prístroj, ktorý do minúty vyrobí hmlu, z ktorej sa nedá pribrať ani opiť. Nasáva sa do úst slamkou. Nie je to celkom nová a prevratná myšlienka, už rok sa vo Francúzsku úspešne predáva Edwardsov vynález Le Wif, vreckový inhalátor čokolády, kávy alebo vitamínov. Pôvodným vedeckým zámerom, samozrejme, nebolo chudnutie, ale možnosť, ako nájsť šetrný spôsob dostať do tela inzulín bez pichania.
http://www.eastnews.pl/pictures/subject/id/00951237/section/news/lang/en/
http://www.lewhif.com/
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite