Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľubomír Galko: V mäsiarstve sa cítim ako žena v butiku

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Nekompromisný minister obrany Ľubomír Galko je workoholik a aby stihol popri práci aj športovať, čítať, komunikovať cez internet a nezanedbávať rodinu, spí iba štyri a pol hodiny denne. Čo okrem práce robí zvyšných devätnásť a pol hodiny?

.športujem málo
Som fanatik do športu a nebyť úrazu kolena pred dvoma rokmi, tak dodnes športujem porovnateľne s ľuďmi, ktorí majú o dvadsať rokov menej. Stále hrávam futbal, volejbal a florbal, hokejbal, plážový volejbal, tenis, lyžujem, plávam, aj keď už nie šesťkrát do týždňa, ako pred vstupom do politiky.

.milujem mäso a rozpočet
Najradšej nakupujem mäso. Vynikajúco sa cítim v mäsiarstve, manželka vždy radšej utečie. Tak ako si ona obzerá oblečenie, ja som schopný takto obzerať, či je mäso pekné, krkovička či je pekne prerastená. To je pozostatok z mladosti, keď som zobral do ruky náš študentský rodinný rozpočet. Bol som schopný robiť jedálniček na celý mesiac tak, aby sme vyžili.

.odhaľujem korupciu
Mám rád Dominika Dána. Neviem, kto sa za tým pseudonymom skrýva, ale nemám dôvod si to dať zisťovať. V knihe Knieža smrť napríklad opisoval podvody na občanoch s požehnaním samosprávy v Devíne. Odhaľovanie korupčného prostredia, to je moja parketa.

.chodim do lesa a do kina
Času je málo, snažím sa ho tráviť s rodinou. Veľmi dobre sa cítim v lese, s manželkou chodíme veľmi radi na huby. A tiež do kina. Videli sme všetky časti Harryho Pottera. Posledného sme si museli pozrieť aj s ochrankou. Tešili sa, páčil sa im.

.som parketový lev
S manželkou radi tancujeme, ovládame tie štyri klasické plesové tance. Nemáme problém ísť hneď prví na parket. Aspoň tam nie je tlačenica. Niežeby som plesy vyhľadával, ale rád na niekoľko plesov za sezónu idem. Aj čardáš tancujem a ako! Kľačím a tlieskam a manželka sa okolo mňa točí.

.kocúr, pes, cigara a ja
Z času na čas, keď všetci spia, po polnoci, rád si sadnem do kresla, napravo je môj kocúr, naľavo pes, obaja sa na mňa pozerajú, šťastní, že tam sme, a dám si cigaru. To je moja neresť.

.fejsbukujem
Počítač a internet sú moji kamaráti, fejsbukujem vždy, keď sa dá. Aj v aute som na internete, veľa čítam, sem-tam vleziem aj do diskusie, bol som aktívny bloger, diskusie ma zaujímajú. Dva mesiace mám kúpený nový BlackBerry, ale ešte som nemal čas ho spojazdniť. Ja som v tomto smere neštandardný kybernetik. Ale poznal som veľa štandardných a tí by zase nemohli byť ministrami.
Keď som na Štedrý deň napísal na facebook, že máme pokazený kotol, ľudia mi začali posielať opravárov a Pluska o tom hneď mala článok. Keď som však napísal, že idem na vianočné trhy na dva deci vína, že kto chce, môže sa pridať, moje spravodajské služby ma veľmi nepochválili a ani ochranke som veľmi nezľahčil situáciu. Čo by mi však pomohlo, keby som sa bál? Kto už má mať odvahu, ak nie minister?
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite