Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

New York Petra Breinera

.peter Breiner .časopis .osobnosti

Rovnako ako sa americká politika mometálne zmieta medzi demokratickou a republikánskou, aj americká morálka prudko osciluje medzi liberálnou a konzervatívnou. Ja sa o tom presviedčam v poslednom čase najmä na futbale.

V nedeľu hrávam mestskú ligu v telocvični s družstvom AC/DC Milano. Telocvične sú poväčšine v školách. Pred nedeľným zápasom si nás zhromaždil rozhodca a odovzdal nám odkaz vedenia ligy o tom, že akékoľvek prezliekanie musí prebiehať na záchodoch (šatne sú v nedeľu zatvorené) a v žiadnom prípade nie na chodbách školy, kde sa zvyčajne zhromažďujeme pred zápasom, aby sme neprekážali v telocvični. Príčinou bol nejaký učiteľ, ktorý sa v škole vyskytol minulú nedeľu, uvidel futbalistu, ako si vymieňa podkolienky a má pri tom holé nohy a vyvolal paniku z obavy, že by sa v nedeľu vyskytol v škole nejaký študent, ktorého by pohľad na fotbalistove podkolienky mohol sexuálne zharašiť do bezvedomia.

Dnes ráno o pol ôsmej som hral zápas s partiou pozbierancov v Brooklyne. Bol medzi nimi aj môj kamarát a kolega Pablo z Argentíny, ktorý je v civile tangovým kontrabasistom. Keďže býva vedľa ihriska, po zápase ma pozval domov na kávu. Sedeli sme pri kuchynskom stole a popíjali, keď tu vošla pobavená Pablitova manželka.
Našla v spálni svojich dvoch synov (10 a 12 rokov) výtlačok časopisu Time Out New York, čo je miestna verzia Kam v Bratislave.  Prehľad kultúrnych podujatí na celý týždeň bol tentoraz spestrený článkom, v ktorom Newyorčania spomínali na svoje najnezvyčajnejšie rande. Nezvyčajnosť v tomto prípade spočívala v príhodách, kde sa vyskytoval análny sex, fekálie, rôzne sadomasochistické techniky a podobné dobroty. To všetko opísané do takých podrobností a takým výrazivom, že by to priviedlo do blázinca celé košické mestské zastupiteľstvo, o niektorých čitateľoch .týždňa ani nehovoriac.

„Zdá sa, že budem musieť synáčikom vysvetliť, čo je strap-on“, skonštatovala mamička. „Ak to ešte nevedia, nejaký spolužiak im to dnes vysvetlí,“ sucho okomentoval Pablo. Nuž tak. A pritom synovia iste chodia do školy, kde sú urobené všetky opatrenia proti holým futbalistickým kolenám.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite