Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

S kunkurenciou sa musíme zmieriť

.jozef Ryník .časopis .týždeň v ekonomike

Rozhovor s Petrom Pisoňom, generálnym riaditeľ firmy Casinos Slovakia, ktorá prevádzkuje na Slovensku päť kasín v Košiciach, Nitre, Piešťanoch, Žiline a Bratislave.

.hovorí sa, že v kríze sa ľudia utiekajú aj k hazardu. Ako kríza ovplyvnila vaše tržby v tomto roku?
Názor, že v dobe ekonomického nedostatku ľudia viac dúfajú v šťastenu a tým sa vo väčšej miere zúčastňujú hazardných hier, sa zatiaľ nijako nepreukázal. Z mojej dlhoročnej skúsenosti v oblasti hazardných hier môžem len konštatovať, že pokiaľ je ekonomická situácia zlá a príjmy sa znižujú, tak úmerne tomu sa nezvyšujú príjmy z hazardu. O tom svedčia aj čísla zo štatistík publikovaných MF SR od roku 1995. Samozrejme, že kríza ovplyvnila všetky odvetvia. Myslieť si, že kríza sa vyhne hazardu je veľký omyl. Samozrejme kríza má dopad na vklady v oblasti hazardných hier, jej vplyv je však rozdielny podľa jednotlivých segmentov. 
.vidíte budúcnosť  hazardu vo veľkých kasínových centrách ako sú v Atlantic City, Macao či Las Vegas alebo sa na trhu udržia aj malé kasína ako súčasti hotelov? 
Pokiaľ si pozriete výsledky veľkých rezortov v centrách hazardu v USA tak je jednoznačná odpoveď. Nie som presvedčený, že jasná budúcnosť hazardu je vo veľkých centrách. Skôr si myslím, že budúcnosť je v návrate k minulosti, kedy kasína boli súčasťou spoločenskej zábavy a života. Pokiaľ budeme chápať tieto rezorty ako rezorty zábavy, relaxu a oddychu možno ich budúcnosť nebude celkom čierna. 
.ak by vznikol veľký kasíno rezort v blízkosti Bratislavy bola by to pre vás nevítaná konkurencia?
Podľa mojich informácií sa takýto komplex na hraniciach s Maďarskom a Rakúskom pripravuje. Neviem do akej miery bude iniciatíva investorov ovplyvnená krízou a či v stanovenom termíne bude rezort otvorený. Samozrejme, že každá takáto aktivita vytvára potenciál konkurencie. S tým sa ale v otvorenej ekonomike musíme zmieriť a prijať opatrenia na negovanie nežiaducich účinkov. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite