Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dva neúspechy Václava Fischera

.jozef Ryník .časopis .týždeň v ekonomike

So skrachovanou cestovnou kanceláriou Tomi Tour bol spojený aj Václav Fischer, známy český podnikateľ a politik. Bol jej obchodný riaditeľ a mediálna tvár.

Tvrdí však, že firmu nevlastnil. Podľa českých médii túto firmu  z dvoch tretín ovláda podnikateľ Lubomír Popelář a zvyšok patrí rovnomennej nemeckej cestovnej kancelárii. Václav Fischer si takto definitívne pokazil imidž úspešného podnikateľa z minulosti. 
Ako český emigrant v Nemecku založil v roku 1980 cestovnú kanceláriu Fischer Reisen, ktorá sa do polovice 80. rokov stala najväčšou súkromnou cestovnou kanceláriou v Nemecku. Po revolúcii prenikol aj na československý trh a veľmi úspešne. V roku 1996, keď svoju cestovku predal nemeckému koncernu Thomas Cook, mal ročne štvrť milióna klientov a vlastnú flotilu lietadiel. Fischer sa v tom čase rozhodol  vstúpiť do politiky a v roku 1999 sa stal nezávislým senátorom. Kvôli politike však zanedbával svoj biznis. V roku 2003 začali mať jeho firmy finančné problémy a bol nútený ich nevýhodne predať. 
Ich novým majiteľom sa stala firma spoločnosť K&K Capital Group  ropného podnikateľa Karla Komárka. Fischer sa dodnes súdi o svoj majetok. Dnes pôsobí tento podnikateľ ako riaditeľ hamburskej spoločnosti Aircraft leasing Meier&Fischer a v skrachovanej Tomi Tour.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite