Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hard & Heavy, Elektronika & Island

.renat Khallo . .časopis .hudba

Máj v

Máj v bratislavských kluboch Randal a Subclub nebude romantický. Skôr metalovo temný, punkovo tvrdý, elektronicky tanečný a nakoniec islandsky krásny.


Randal
V Randale sa mesiac spájaný s láskou začína virtuóznym gitarovým rockom a končí hardcorom. Šikovný gitarista Zdeněk Bína a jeho dvaja kolegovia zahrajú 6. mája. Trio –123 minut robí hudbu, pri ktorej môžete sedieť a blažene počúvať, alebo sa celým telom hýbať do rytmu. Milovníkov kvalitného ska poteší súbor Kingston Kitchen. Tvorí ho jamajská legenda Dr. Ring Ding a holandská Rotterdam Ska Jazz Foundation. Spoločne a prvýkrát na Slovensku zahrajú 12. mája. „Ska, ska, jamaican ska, ska!“

Multikultúrny hip-hop s prvkami reggae, latino a rythm and blues je skrytý za farebným názvom United Flavour. V Prahe a Bratislave vystúpia spolu s bratislavskými A.M.O. V Bratislave 14. mája, samozrejme v Randale. Slnečnú pohodu nahradí hneď na druhý deň metalová temnota. Českí Roots sú v rámci svojho žánra legendou, ktorú znalcom netreba predstavovať. Predskakovať bude darkmetalový Galadriel a progrocková kapela Snovonne so ženským melodickým vokálom.
Nedožité 58. narodeniny Joeyho Ramona si milovníci jeho úžasnej kapely každoročne pripomínajú v New Yorku, Londýne, Prahe, Tokiu – a samozrejme aj v Bratislave. Na Joey Ramone Birthday Bash do poga zahrá revivalová kapela RAM1´s a keď tá dohrá, budú sa dlho do noci púšťať pesničky Ramones. Joey sa narodil 19. mája 1951. Hey Ho Let´s Go!
Česká pubrocková legenda s textami o pití omamného moku Alkehol sa na spoločnom turné zasnúbila so slovenskými punkrockovými idolmi mladých, kapelou Konflikt. Zahrajú 22. mája.
To najtvrdšie nakoniec. Trashové kapely Bonded By Blood (USA), Fueled By Fire (USA) a Sucidal Angels (Grécko) sú na spoločnom turné po Európe a 24. mája sa na jeden večer zastavia v Randale. Ak po ich koncerte nebudete mať dosť, tak sa v posledný májový deň môžete doraziť špičkovým hardcorom v podaní kapiel Terror (USA) a Born From Pain (NL).

Subclub
Medzi najzaujímavejšie májové akcie Subclubu rozhodne patrí koncert maďarskej kapely Korai Orom, ktorá mieša inštrumentálne kreácie s elektronikou a etnickými nástrojmi. Títo šialenci vedia hrať jednu skladbu dlhšie ako klasické rádiové tri minúty a svojou živočíšnou energiou a psychedelickým odérom, ku ktorému patrí štýlový obrázok muchotrávky, vás privedú do tranzu. Na akcii sa predstavia aj DJ´s Mooshak (čiže náš kolega Vladimír „Potkan“ Potančok) a Sancho. Deviateho mája pod hradnými múrmi.
V piatok 15. mája sa na akcii 300h presents predstavia britský DJ Parker spolu s domácimi Karaoke Thundra & DJ Spinhandz, Verbal, Tasun, Inso, X2um. Čo DJ, to iný beat!
Prekvapením v programe Subclubu je zaradenie punkovej akcie. Dňa 16. mája tu desiate výročie oslávi punková mašina Rozpor.
O niečo ľahšia a oveľa melodickejšia muzika bude v Subclube vyhrávať 22. mája. Ide v podstate o diskotéku, ale s akým DJ-om! Nebude ním nikto iný ako Mike Joyce z Manchesteru, teda bubeník The Smiths, jednej z najdôležitejších kapiel celej rockovej histórie. Okrem neho bude dídžejovať napríklad aj Daniel Baláž a Robo Gregor. Podujatie sa uskutoční pod názvom FM_Night / The Smiths Special.
Pravidelná subclubová akcia Punk! Štvrtok 28. mája bude pravdepodobne hudobným vrcholom mesiaca lásky. Zo studeného Islandu do hudbychtivého Subclubu zavítajú páni Valgeir Sigurdsson a Ben Frost. Prvý z menovaných je známy ako producent albumov Björk, CocoRosie, Bonnie „Prince“ Billy, Ane Brun či múm, autor úžasnej hudby, majiteľ vyhľadávaného Greenhouse Studio a vydavateľstva Bedroom Community. Jeho súčasťou je aj elektronický zvukomaliar Ben Frost. Stačí prísť a počúvať.

Ostatné akcie oboch klubov nájdete na ich aktuálnych internetových stránkach.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite