Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.vladimír Potančok . .časopis .hudba

HUDBA PACORA
PONDELOK 27. APRÍL
Trio PaCoRa má za pár rokov existencie za sebou množstvo úspešných vystúpení i nadšených fanúšikov. Huslista Stano Palúch, cimbalista Marcel Comendant a kontrabasista Robo Ragan úspešne miešajú swing s balkánskymi i slovenskými ľudovkami. V Bratislave im môžete zatlieskať hneď na začiatku týždňa v Hlave XXII.

HUDBA KATARÍNA KOŠČOVÁ
PONDELOK – ŠTVRTOK 27. APRÍL  – 1. MÁJ
Jané turné Kataríny Koščovej k novému albumu vrcholí práve koncom apríla. V pondelok sa nebo zatrasie vo Valašskom Šenku v Nitre, v utorok v bratislavskej Hlave XXII, v stredu v levickom kafé Na kus reči, vo štvrtok si odskočí do přerovského klubu Teplo a v piatok zaspieva na dvoch miestach – v Žiari nad Hronom i v Handlovej.

VÝSTAVA UMENIE BEZ HRANÍC
UTOROK – NEDEĽA 28. APRÍL – 3. MÁJ
Až do konca mája si môžete v expozícii SNG v Schaubmarovom mlyne v Pezinku pozrieť výber z medzinárodnej zbierky insitného umenia v Slovenskej národnej galérii. Kurátorka výstavy Katarína Čierna vybrala diela osemnástich neškolených maliarov z viacerých krajín vrátane Chorvátska, Srbska, Poľska, Česka, Brazílie, Belgicka, či Izraela. 

VÝSTAVA JAN PALACH´ 69 A CHARTA 77
UTOROK – NEDEĽA 28. APRÍL – 3. MÁJ
Dve výstavy otvorili minulý týždeň v bratislavskom SNM. Tá prvá má pripomenúť štyridsiate výročie upálenia Jana Palacha a ohlasy na tento čin v Česku i na Slovensku a druhá založenie Charty 77 ako formy protestu proti komunistickému režimu. Súčasťou výstav sú nielen fotografie, ale aj trojrozmerné predmety a dokumentárne filmy.

HUDBA A TANEC IMT SMILE A SDT
UTOROK – ŠTVRTOK 28. – 30. APRÍL
Zábavu na zaručenej úrovni sľubujú návštevníkom bratislavskej scény Heineken Tower Stage tvorcovia programu s takýmto názvom. Slovenské divadlo tanca v réžii a choreografii Jána Ďurovčíka bude sprevádzať koncert skupiny IMT Smile. V premiére tejto mimoriadnej šou bude vraj možno aj Tásler tancovať a Ďurovčík spievať...

HUDBA ARAKAIN
ŠTVRTOK – NEDEĽA 30. APRÍL – 3. MÁJ
Populárna pražská rocková skupina Arakain existuje už pomaly tridsať rokov a vydala takmer rovnaký počet albumov. V rámci jarného turné sa zastaví aj na Slovensku – vo štvrtok v bratislavskom DK Dúbravka, v piatok v Banskej Bystrici, v sobotu v košickom Jumbo Centre a v nedeľu v Liptovskom Mikuláši. Budú aj špicaté gitary!

WORKSHOP STANICA DIVADLO
PIATOK 1. MÁJ
Na žilinskej Stanici sa pustili do odvážneho projektu. V rámci networku Trans Europe Halles začali s pomocou priateľov a fanúšikov stavať pod nadjazdom zvaným Rondel improvizovanú budovu divadla zo slamených balíkov, pivových prepraviek, PET fliaš a hliny. Ak máte chuť osláviť prvý máj zmysluplnou prácou, nech sa páči do Záriečia…

KINO INAK ČESŤ PRÁCI! + 1. MÁJ
PIATOK 1. MÁJ
Tí, čo dávajú prednosť pozeraniu sa na pracujúcich pred poctivými mozoľmi, môžu zájsť 1. mája do bratislavského nultého kultúrneho priestoru A4, kde ich čaká v rámci cyklu Film a propaganda pekná dávka dobových dokumentárnych filmov a týždenníkov z čias budovania reálneho socializmu. Toto sme naozaj chceli, súdruhovia?

WORKSHOP STAVANIE MÁJOV
NEDEĽA 3. MÁJ
Múzeum slovenskej dediny v Jahodníckych hájoch pri Martine často organizuje rôzne programy pod holým nebom. Tentoraz to bude atraktívne stavanie májov v podaní členov folklórneho súboru Jedľovina z Kysuckého Nového Mesta. Pridajú sa aj dobrovoľní hasiči z Priekopy a postavia spoločne máje pred krčmou z Oravskej Polhory.

HUDBA DEEP PURPLE
NEDEĽA 3. MÁJ
Najprv tu boli John Lord a Ritchie Blackmore, a teraz prídu aj ostatní. Prvá májová nedeľa bude v Bratislave patriť purpuru – v Sibamac Aréne zahrajú a zaspievajú Smoke on the Water spoločnými silami Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Ian Paice a Don Airey a s nimi zbor večne mladých rockových fanúšikov so šedinami na sluchách.

KINO X-MEN ORIGINS: WOLVERINE
A sfilmovaným komiksom ešte stále nie je koniec. Raz o tom určite niekto napíše knihu, a nebude v nej chýbať hádam ani zmienka o tomto kúsku, ktorý podľa komiksového seriálu o superhrdinoch nakrútil juhoafrický tvorca Gavin Hood.
X-Men Origins: Volverine (USA/Austr./N.Zéland, 2009)
Réžia: Gavin Hood. Hrajú: Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber

KINO NEDODRŽANÝ SĽUB
Slovenská kinematografia tohto roku skutočne ožila. Ďalšou premiérou je film podľa príbehu židovského chlapca, ktorému dal silu prežiť sľub, ktorý chcel splniť. Autori filmu takisto dodržali sľub, že film dokončia, teraz je rad na divákoch!
Nedodržaný sľub (SR/ČR, 2009)
Réžia: Jiří Chlumský. Hrajú: Ondřej Vetchý, Peter Oszlík, Marian Slovák
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite