Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Club News

.renat Khallo . .časopis .hudba

Scénou alternatívnej rockovej, popovej, tanečnej a

Scénou alternatívnej rockovej, popovej, tanečnej a elektronickej hudby sú kluby. Spomedzi neveľkého množstva slovenských hudobných klubov sú nám najbližšie Subclub a Randal v Bratislave. Preto vám budeme pravidelne prinášať prehľad najväčších lahôdok, ktoré sa v bunkri pod Hradom a v pivnici pod Ymkou chystajú.


.subclub
Už 9. apríla možno zažiť stretnutie s krásnym názvom Půnk! Mohlo by sa zdať, že pôjde o záležitosť troch gitarových akordov, avšak skutočnosť je iná. Prídu kanadsko-nemeckí Circlesquare, hrajúci skôr new wave spájajúci minimum elektroniky so živými nástrojmi. Okrem nich v tú noc zahrá aj DJ Barbara Idijot a DJ Peal.
Zhruba o týždeň neskôr, 15. apríla, navštívia Subclub novozélandskí The Ruby Suns, aby za podpory domáceho Longitalu odohrali koncert plný liečivých rytmov. Ide pravdepodobne o najzaujímavejší koncert, aký bude možno v aprílovej Bratislave zažiť. Ruby Suns, kapela, ktorá mieša world music s reggae a striedmou elektronikou, patrí podľa mnohých znalcov na vrchol alternatívnej hudobnej scény. Nie na Zélande, ale na svete.
Techno sa bude hrať 17. apríla. Akcia Palica von z vreca, Oscar Mulero a Christian Wunsch. Milovníci tvrdých beatov vedia, o koho ide a čo to znamená. Hneď na druhý deň sa v hĺbkach hradnej skaly odovzdajú ceny DNB Awards, po ktoré si prídu najlepší DJs a MCs tohto čoraz obľúbenejšieho žánru. O párty sa postarajú dídžeji D. Kay (Bingo/Metalheadz/Ill Skillz, Vienna/A) či Kiara.
Dňa 24. apríla príde americký hrdina minimalu Jeff Samuel, aby odpálil svoj set na akcii Leporelo Groove_FM. Podporí ho DJ Skank.
Veľmi zaujímavá akcia čaká na ľudí, ktorí sa radi vlnia do rytmu hip-hopu a jamajského dancehallu. Nigérijsko-rakúska kapela 3GGA vystúpi v rámci svojho turné podporujúceho svoj nový album Bad Outta Road. Podporujúce turné podporí Bassrunner a obrážač parties Emiliano. Celé sa to volá Mighty Vibes a koná sa to 25. apríla.
Apríl v Subclube uzavrie zábavný Angličan Ed Cox, ktorý pod heslom „accordion meets hard dance“ naštartuje basujúce mašiny a do toho zahrá na ťahacej harmonike. Prídu aj hostia, napríklad DJ Nanook z Ruska.

.randal
Samé narodeniny. Najprv 9. apríla môžete osláviť dvadsiate narodeniny dvoch legiend československej punkovej scény, kapiel S.P.S a E!E.
Vzápätí oslávi dvoma koncertmi narodeniny samotný Randal. Na torte má tri sviečky, ktoré môžete prísť sfúknuť dňa 16. apríla. Fúkať budete spolu s kapelami Deadline, Guns On The Roof, Zhoda Náhod. Hviezdou večera je, samozrejme, Deadline, londýnska kapela s výbornou speváčkou, hrajúca v štýle punk´n´oi, hrala pred tromi rokmi na úplne prvom koncerte, ktorý sa kedy v tomto milom klube konal. Oslavovať sa bude aj na druhý deň – vystúpia bratislavské punkové združenia ako Zóna A, Lord Alex a Problem 5. Treba poznamenať, že narodeniny oslavuje aj legendárna Zóna A, ktorá sa v týchto dňoch dožíva okrúhlych 25 rokov. Všetko najlepšie! Pozor: na obe narodeninové akcie je v predaji iba 200 vstupeniek.
Hardcore sa bude v Randale hrať 18. apríla. Bratislavský Abhorence sa považuje za československý hardcorový vzor. Učia sa od nich aj Point Black Range a trochu do emo plávajúci From Our Hands.
Trashmetalová legenda Destruction z Nemecka zahrá 29. apríla. Fanúšikovia rýchlych gitarových rífov môžu oprášiť svoje staré rifľové bundy s nášivkami a zaspomínať si na najlepšie časy tohto žánra.
Jumping Drums vznikli v roku 2000. Založil ich bubeník a muzikoterapeut Ivo Batoušek. Kapela s prvkami zenového bubnovania, ale aj modernej tanečnej hudby má za sebou množstvo vystúpení u nás i v zahraničí a podieľajú sa aj na výchovných či muzikoterapeutických koncertoch pre postihnuté deti. Hudba lieči. V Randale bude liečiť 30. apríla.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite