Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kosa je späť

.jk .časopis .hudba

Keď Weissova jedenástka na Letnej pozvoľna valcovala českú reprezentáciu, 30 — 40 ľudí v

Keď Weissova jedenástka na Letnej pozvoľna valcovala českú reprezentáciu, 30 — 40 ľudí v malej kaviarni Next Apache zažilo veľký koncert skupiny Kosa z nosa.


„Rozdiel medzi mnou a tebou je škára. Ty si trávnik a ja som hnusná čierna škvára,“ spieval so zatvorenými očami Boris Ondrejička, obkolesený knihami v policiach, priateľmi kapely a ich deťmi.
Najbratislavskejšia zo všetkých kapiel, Kosa z nosa, ktorá nikdy nehrala „len tak“, vždy iba naplno, najčistejší kvet bohatej undergroundovej erupcie, ktorá naše mesto zasiahla začiatkom deväťdesiatych rokov a ktorej epicentrom bolo Rádio Ragtime a klub Rock Fabrik na Kominárskej ulici sa vrátila v plnej sile (a v kompletnom zložení, teda aj s basou a bicími). Bolo to bez ornamentov a bez veľkých slov. Priamo a rovno do tvárí a uší znela hudba zvláštna a krásna. Evanjelizačné stretnutie, ktoré sa krátko pred koncertom skončilo v susednom kostole, tak malo načakané pokračovanie: návrat Kosy z nosa je v porovnaní s biblickým Evanjeliom síce zanedbateľnou, no pre nás, ktorým Borisove a Špakove piesne stále zneli niekde v podvedomí (a občas z neho nečakane vykukli), aj tak dôležitou a veľmi dobrou zvesťou.
Špako hovorí, že robia nové pesničky, niektoré z nich zahrajú už na Bratislavskom undergroundovom majálese 23. mája v PKO. Prvoaprílový, takmer tajný koncert v Next Apache nebol žiadnym žartom. Kosa z nosa je späť. Dobrá správa.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite