Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.do pozornosti

.vladimír Potančok . .časopis .hudba

DIVADLO GARGANTUA A PANTAGRUEL
PONDELOK – UTOROK 9. – 10. MAREC
Bratislavské divadlo malých foriem Ludus pripravilo novú hru pre mládež s dlhočižným, ale výstižným podnadpisom Tučná fraška o žraní, pití a o (o)sude.
Na motívy slávneho renesančného románu Francoisa Rabelaisa. Autorom a režisérom divadelnej adaptácie tohto klasického diela je Kamil Žiška.

FILM KRÁTKA DLHÁ CESTA
STREDA 11. MAREC
Slovenskú premiéru dokumentárneho filmu Fedora Gála a Martina Hanzlíčka Krátka dlhá cesta si môžete pozrieť v Artkine v Dome kultúry Zrkadlový háj v Bratislave. Dokument sa začína cestou, ktorej cieľom malo byť nájdenie otcovho hrobu na trase tzv. konvoja smrti zo Sachsenhausenu do Schwerinu.

FESTIVAL EARLY MELONS
STREDA – SOBOTA 11. – 14. MAREC
Druhý ročník medzinárodného festivalu študentských filmov Early Melons sa odohrá v bratislavskom Charlie centre a v A4. Okrem súťažnej sekcie je na programe hŕba špeciálnych premietaní, prezentácií, blokov a výstav. Chystá sa aj koncert v Subclube, kde vystúpia okrem iných Noisecut, Čoko Voko a dídžejka Biba.

HUDBA CIRQUE DE VILLE
ŠTVRTOK – SOBOTA 12. – 14. MAREC
Niekoľko slovenských klubov privíta na pódiu tri hlučné a veselé kapely. Pod názvom  Cirque de Ville sa predstavia skupiny The Swan Bride,  Billy Barman a českí hostia  zo 100°C. Vo štvrtok si ich môžete vychutnať v bratislavskom Randali, v piatok v trenčianskom Piane a v sobotu v prievidzskom Diwadle.

HUDBA KRST PUNK FUNK GENIUS
ŠTVRTOK 12. MAREC
Mladá bratislavská skupina Punk Funk Genius predstaví koncertnú verziu svojho debutového albumu Ľuďom, ktorí sadia stromy, všetkým ľuďom, nielen tým, ktorí sadia stromy. V Klube Za zrkadlom si spolu s punkovo-funkovými géniami zahrá aj ďalšia obľúbená bratislavská úderka Ska2Tonics.

FESTIVAL MICROWILSONIC
PIATOK 13. MAREC
Na území bagrami ohrozeného PKO sa odohrá ďalší micro.Wilsonic, malý festival mestskej hudby pre vekom a duchom mladé publikum. Na programe je šesť koncertov – naživo zahrajú domáci Dope Aviators a Longital, fínsky Huoratron, nemecký Shackleton, britský beťár Max Tundra a nakoniec belgický Styrofoam.

HUDBA IDOLI TOUR 2009
PIATOK – SOBOTA 13. – 14. MAREC
Pod týmto záhadným názvom sa skrýva jarné turné trnavskej skupiny Hudba z Marsu. V piatok je na programe koncert v Moravanoch nad Váhom s hosťujúcim Pudingom pani Elvisovej a v sobotu v trenčianskom klube Lúč, predskakovať bude Matka Guráž. Afterparty má v oboch prípadoch na starosti dídžej Robo Gregor.

FESTIVAL LIVIN BLUES 2009
SOBOTA 14. MAREC
V bratislavskom Dome kultúry Lúky sa uskutoční už 17. ročník festivalu bluesových a rhythm’n’bluesových skupín a jednotlivcov Livin´Blues. Tentoraz vystúpia napríklad Žalman Brothers Band, Zuzka Suchánková&Band, Canned Heat Revival, Ľuboš Beňa s Matějom Ptaszkom, Víťazný traktor či poľský Krzak.

DISKUSIA LEVOČSKÉ FÓRUM
SOBOTA 14. MAREC
Stála konferencia Občianskeho inštitútu a ďalšie občianske združenia vás pozývajú na jubilejné 10. Levočské fórum, ktoré sa uskutoční v Mestskom divadle v Levoči. Diskutovať na tému Hľadanie obrazu Slovenska budú biskup Andrej Imrich a svetskí aktivisti Martin Bútora, Rudolf Chmel, Andrej Bán a Peter Jaseňák.

KINO NADINE
Druhý celovečerný film belgického režiséra Erika de Bruyna analyzuje životné peripetie nezávislej a úspešnej ženy krátko po štyridsiatke, ktorej sa vydarilo všetko okrem toho byť matkou. Preto sa rozhodne pre zúfalý čin – únos dieťaťa.
Nadine (Belg./Hol, 2007)
Réžia: Erik de Bruyn. Hrajú: Monik Hendrickx, Sanneke Bos, Halina Reijn   

KINO MARLEY A JA
Nie, toto nie je film o rastafariánoch. V hlavnej úlohe americkej komédie účinkujú tri psy, ktoré hrajú rôzne fázy života rozkošného, ale veľmi svojhlavého labradora menom Marley, ktorého si zaobstarali novomanželia z Floridy.
Marley & Me (USA, 2008)
Réžia: David Frankel. Hrajú: Owen Wilson, Jennifer Aniston, pes Jonáš

KINO PRÍBEHY NA DOBRÚ NOC
Hotelový údržbár, ktorého stvárnil Adam Sandler, je nútený dozerať na deti svojej sestry a rozhodne sa im pred spaním rozprávať rozprávky. Výsledkom je celovečerná paródia v štýle princeznej Arabely s hollywoodskym rozpočtom.
Bedtime Stories (USA, 2008)
Réžia: Adam Shankman. Hrajú: Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite