Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.vladimír Potančok . .časopis .hudba

(2. – 8. 3. 2009)

LITERATÚRA BRATISLAVA V ARTFORE
UTOROK, ŠTVRTOK 3. a 5. MAREC
Vydavateľstvo PT a kníhkupectvo Artforum organizujú obľúbené besedy o nových knihách. V utorok sa v Bratislave na Kozej ulici môžu čitatelia stretnúť s Borisom Filanom, ktorý predstaví svoju knihu Bratislavské krutosti a vo štvrtok Maňo Huba s hosťami porozprávajú čosi o Príbehu bratislavského ochranárstva.

VÝSTAVA KÁLMÁN & GYULA TICHY
UTOROK – NEDEĽA 23. FEBRUÁR – 1. MAREC
Múzeum kultúry Maďarov na Slovensku pripravilo unikátnu výstavu diel bratov Tichyovcov. Niektoré diela týchto maliarov a grafikov, tvoriacich na konci 19. a v prvej polovici 20. storočia, sa v Bratislave prezentujú prvýkrát a pochádzajú zo zahraničnej súkromnej zbierky, ďalšie z Baníckeho múzea v Rožňave.

HUDBA ŠRAMOT A KLADIVO
STREDA 4. MAREC
Dvojkoncert v bratislavskom nultom kultúrnom centre A4 prinesie v stredu večer paródie na klišé v rôznych hudobných žánroch, ktorými sa preslávila kysucká (post) alternatívna skupina Šramot. Druhý účinkujúci – Ján Boleslav Kladivo, sa bude pre zmenu klišé vyhýbať, ale nevyhne sa klavíru ani laptopu.

HAPPENING CAOS
STREDA 4. MAREC
Mexická umelkyňa Cristina Maldonado predvedie po víkendovom workshope návštevníkom žilinskej Stanice, čoho všetkého je schopná v interakcii s divákmi. Jej predstavenie/inštalácia/interaktívny projekt, na ktorom spolupracovala s Petrom Skalom a Danom Gregorom, je postavené na teórii chaosu.

HUDBA THE HI FLY ORCHESTRA
ŠTVRTOK 5. MAREC
V bratislavskom Nu Spirit Bare vystúpi vo štvrtok  prvotriedne nemecké boogaloo komando, ktoré nadchlo publikum na festivale Nu Jazz Days v r. 2007. Sexteto, ktoré vedie saxofonista a flautista Florian Riedl, vydalo nedávno album s názvom Mambo Atomico a určite vás prinúti hýbať aspoň hlavou, ak nie celou kostrou.

DIVADLO KÁVA S OĽGOU FELDEKOVOU, SMRŤ V RUŽOVOM
PIATOK 6. MAREC
Obľúbené bratislavské Štúdio L+S uvedie v piatok hosťujúce predstavenie s názvom Káva s Oľgou Feldekovou. Skrýva sa pod ním literárno-hudobný kabaret, ktorého súčasťou je aj hra Ľubomíra Feldeka o speváčke Edith Piaf s názvom Smrť v ružovom. Večer spoločne moderujú manželia Feldekovci.

HUDBA VÁŽNA HUDBA NEVÁŽNE
PIATOK 6. MAREC
Dvaja špičkoví sólisti  – violončelista Jozef Lupták a americký huslista Roger Frisch, ktorý je na európskom turné s Minneapolis Symphony Orchestra, vystúpia so svojím komorným programom. Na žilinskej Stanici zaznejú v piatok diela J. Haydna, R. Gliera, F. Kreislera, V. Godára či M. Ravela.

HUDBA THE PRODIGY
SOBOTA 7. MAREC
Koncert kultovej skupiny, ktorý usporadúva Agentúra Pohoda, je v oficiálnych predpredajoch síce už niekoľko týždňov vypredaný, ale viete, ako to v živote chodí – nádej zomiera posledná. Keith Flint, Liam Howlett a ich kamaráti zaručene riadne pohrkajú bratislavským PKO, a vy môžete tie vibrácie pocítiť zblízka!

DIVADLO MOCAD(R)ÁMY NA MDŽ
SOBOTA 7. MAREC
Banskobystrické Bábkové divadlo na Rázcestí má povesť súboru, ktorý sa neštíti ani feministických tém. Práve také čosi svojím titulom sľubuje nová hra v réžii Ivety Škripkovej, ktorá je založená na monodrámach, riešiacich naoko banálne problémy obyčajných žien. Uvidíte v bratislavskom priestore A4.

KINO SEDEM ŽIVOTOV
Will Smith na chvíľu opustil akčné filmy a komédie, aby si zahral Bena Thomasa, agenta daňového úradu, muža s osudovým tajomstvom, ktorý si vyberie neobyčajnú cestu vykúpenia tým, že navždy zmení životy siedmim neznámim.
Seven Pounds (USA, 2008)
Réžia: Gabriele Muccino. Hrajú: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson 

KINO VEĽKÝ REŠPEKT
Toto je film o mladých ľuďoch, ktorí hľadajú kúsok svojho šťastia. Režisér Viktor Csudai dokázal takmer nemožné – za minimum peňazí nakrútil celovečerný film o hip-hopovej mládeži z Petržalky. Veľký rešpekt!
Veľký rešpekt (SR, 2008)
Réžia: Viktor Csudai. Hrajú: Števo Martinovič, Stano Staško, Peter Oszlík

KINO STRÁŽCOVIA
Filmové prepisy komiksov sú ešte stále v kurze. Milovníci pokreslených kníh budú určite zvedaví na to, ako sa na plátno podarilo preniesť pochmúrnu atmosféru vysoko nadpriemerného diela Alana Moora.
Watchmen (VB/USA/Kanada, 2009)
Réžia: Zack Snyder. Hrajú: Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite