Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.vladimír Potančok . .časopis .ostatné

.do pozornosti(23. 2. – 1. 3. 2009)

.do pozornosti
(23. 2. – 1. 3. 2009)


HUDBA IVA BITTOVÁ, GEORGE MRAZ
PONDELOK 23. FEBRUÁR
Moravské ľudové piesne v úpravách jedinečného kvarteta, tvoreného huslistkou a speváčkou Ivou Bittovovu a troma džezovými mušketiermi – kontrabasistom Georgeom Mrazom, klaviristom Emilom Viklickým a bubeníkom Lacom Troppom na vás čakajú v pondelok v Estrádnej sále bratislavského PKO.


VÝSTAVA SEDIMENTY
PONDELOK – NEDEĽA 23. FEBRUÁR – 1. MAREC
V Mestskom kultúrnom centre Rubigall na Trojičnom námestí v Banskej Štiavnici si môžete až do 20. marca pozrieť výstavu umeleckých fotografií, ktoré vznikli počas pilotného workshopu študentov VŠVU v Bratislave. Nezvyčajné pohľady na štiavnické pamiatky sprostredkoval kultúrny priestor Štokovec.


MÚZEUM ROMANO DROM V SKANZENE
UTOROK – NEDEĽA 24. FEBRUÁR – 1. MAREC
Slovenské národné múzeum v Martine – Múzeum kultúry Rómov na Slovensku otvorilo 19. februára svoju prvú stálu expozíciu nazvanú Romano Drom (Cesta Rómov) v areáli Múzea slovenskej dediny v Martine – Jahodníckych hájoch. Novú expozíciu si môžete pozrieť každý deň okrem pondelka a soboty.


HUDBA DIEGO
STREDA 25. FEBRUÁR
Keďže členovia bratislavskej rockovej skupiny Diego sa nedali včas zaočkovať proti chrípke, museli odložiť termín svojho koncertu Randal clube. Lístky zakúpené v predpredaji zostávajú v platnosti a môžete sa tešiť nielen na zdravých „diegov“, ale aj ich zdravý rokenrol, ktorý plánujú nahrať na novú platňu.


KINO PODĽA PETER KEREKES
STREDA 25. FEBRUÁR
Bratislavský nultý kultúrny priestor A4 štartuje uprostred týždňa nový cyklus s názvom Kino podľa… Jeho prvým hosťom bude režisér úspešných dokumentárnych filmov Peter Kerekes (najnovšie Ako sa varia dejiny), ktorý záujemcom predstaví a okomentuje svoje obľúbené videá z internetu či z televízie.


PÁRTY AQUABEATZ WINTER
PIATOK 27. FEBRUÁR
V novozámockom klube CCX sa rozlúčia s Fašiangami naozaj štýlovo – tromi hudobnými štýlmi. Techno zahrajú napríklad Loktibrada, Boss či obľúbený Japonec Takaaki Itoh, drum´n´bass Lixx, L Plus, ale i dídžejovia z britskej kapely The Quemists a hip-hop Čistychov, Biely, Bacil, ale aj Dvojitá zhoda.


OPERA PREDANÁ NEVESTA
PIATOK – SOBOTA 27. – 28. FEBRUÁR
Operná scéna SND v Bratislave uvedie v novom naštudovaní obľúbenú operu Bedřicha Smetanu. Pod taktovkou Rastislava Štúra a v réžii hosťujúceho Pavla Mikuláštíka si Mařenku a Jeníka zaspievajú Mária Porubčinová, Eva Hornyákoá, Petra Záhumenská, Tomáš Juhás, Miroslav Dvorský a Oto Klein.


FESTIVAL MARMOTA FEST
PIATOK – SOBOTA 27. – 28. FEBRUÁR
Tretí ročník medzinárodného festivalu vysokohorskej turistiky, horolezectva a skialpinizmu Marmota je na pláne v bratislavskom kine Nostalgia. Uvidíte tam nielen filmy a fotografie, ale aj živých horolezcov: Ivana Fialu, Zoltána Demjána, Petra Hámora, Martina Minaříka či Piotra Pustelnika.


WORKSHOP  OPEN LABORATORY
SOBOTA – NEDEĽA 28. FEBRUÁR – 1. MAREC
Na žilinskej Stanici sa môžete počas víkendu zúčastniť na otvorenom ateliéri a workshope mexickej umelkyne Cristiny Maldonado. Spoločný výskum návštevníkov a umelkyne sa bude týkať analógových senzorov, tela, elektroniky, médií a interaktívnych technológií a inštalácií. We are the robots...


KINO MILIONÁR Z CHATRČE
Hlavný hrdina filmu nominovaného na hŕbu Oscarov sa volá Jamal Malik a je to chlapec, ktorý sa síce narodil v bombajskej chatrči na predmestí, no napriek tomu bol úspešný v indickom „Milionárovi“. Čistý Boylewood!
Slumdog Millionaire (VB/India, 2008)
Réžia: Danny Boyle. Hrajú: Jamal K. Malik, Prem Kumar, Freida Pinto


KINO SIEDME NEBO
Inge ide vrátiť opravené nohavice svojmu zákazníkovi Karlovi a nakoniec uňho nechá svoje telo i dušu. Film na nie celkom bežnú tému – ľúbostný trojuholník troch ľudí v dôchodkovom veku, ktorý vraj dokáže poriadne pohnúť divákmi.
Wolke neun (Nem., 2008)
Réžia: Andreas Dresen. Hrajú: Ursula Werner, Horst Westphal, Horst Rehberg


KINO AKO SA ZBAVIŤ PRIATEĽOV A ZOSTAŤ ÚPLNE SÁM
Komédia zo života novinárov, ktorí sa dívajú na celebrity cez prsty, no možno by sa medzi ne radi dostali. Sidney Young priletí z Londýna do New Yorku ako nová posila bulvárneho časopisu a začínajú sa s ním diať zvláštne veci.
How to Lose Friends & Alienate People (VB, 2008)
Réžia: Robert B. Weide. Hrajú: Simon Pegg, Jeff Bridges, Megan Fox
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite