Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozoronosti

.vladimír Potančok . .časopis .literatúra

HUDBA SOLAMENTE NATURALI
UTOROK 17. FEBRUÁR
Súbor starej hudby Solamente Naturali pod taktovkou Miloša Valenta zahrá v Malej sále Slovenskej filharmónie v Bratislave koncert z diel stredovekých autorov. Okrem domácich spevníkov sú na programe Kristian Hrischmentzel, Francesco Geniminiani, Nicola Matteis, Henry Purcell, Giuseppe Tartini či Antonio Vivaldi.

HUDBA FUTURE SOUND OF FOLK
UTOROK 17. FEBRUÁR
V bratislavskom Klube Za zrkadlom sa chystá nezvyčajné podujatie. Nášmu publiku sa prvýkrát predstaví poľské zoskupenie Club de Moll, ktorého členovia preplietajú lemkovskú ľudovú hudbu elektronickými výšivkami. Ako predkapela vystúpi ďalšia ťažko zaškatuľkovateľná kapela – domáci Hvozd.

LITERATÚRA MESTO V PRÍBEHU
UTOROK, ŠTVRTOK 17. a 19. FEBRUÁR
Kníhkupectvo Artforum v Bratislave pripravilo sériu podujatí, ktorých hlavným hrdinom bude hlavné mesto. V utorok majú na tému Židovská Bratislava besedovať Peter Salner, Katarína Hradská a Jaroslav Franek a zahrá Pressburger Klezmer Band, vo štvrtok svoj pohľad na šesťdesiate a sedemdesiate roky ponúkne Juraj Šebo.

HUDBA THE VERY BEST OF BLACK GOSPEL
ŠTVRTOK – NEDEĽA 19. – 22. FEBRUÁR
Dvanásť špičkových gospelových umelcov z USA sa počas tohto týždňa zastaví niekoľkokrát na Slovensku. Zaspievať chválospevy si s nimi môžete vo štvrtok v bratislavskom Istropolise, v piatok v hale Klokočina v Nitre, v sobotu v hale Štiavničky v Banskej Bystrici a v nedeľu v Kresťanskom centre v Košiciach.

HUDBA JAZZ V ARÉNE
ŠTVRTOK 19. FEBRUÁR
T-Mobile Jazz v Divadle Aréna bude tento štvrtok východoeurópsky. Domácu scénu zastupuje kvartet saxofonistu Mila Suchomela (Kováč, Baroš, Ševčík), cezhraničnú spoluprácu predvedie Ľuboš Šrámek a East European Artsemble, s ktorým zaspieva aj výborný Gábor Winand z Budapešti a na trúbku zahrá Juraj Bartoš z Bratislavy..

HUDBA ART OF LIVIN BLUES
ŠTVRTOK 19. FEBRUÁR
Milovníci blues si určite nenechajú ujsť dvojkoncert tria Sitra Achra pod vedením Ericha „Boboša“ Procházku a gitaristu Reného Lacka s jeho Downtown Bandom. Lackovým hosťom v bratislavskom Klube Za zrkadlom bude aj špičkový americký gitarista René Trossman, s ktorým náš René práve končí krátku šnúru.

VÝSTAVA TRI GRÁCIE
PIATOK 20. FEBRUÁR
Žilinská Stanica si k 11. výročiu vzniku nadelila naozaj exkluzívny darček – výstavu troch mladých výtvarníčok, absolventiek FUTU v Košiciach. Tri grácie: Jarmila Džuppová, Lucia Dovičáková a Vlasta Žáková vás presvedčia, že možnosti maľby, ilustrácie, ba ani vyšívania ešte zďaleka nie sú vyčerpané.

TANEC FAŠIANGOVÁ TANCOVAČKA
PIATOK 20. FEBRUÁR
Tanečné domy ani v zime neosireli. Ten bratislavský ponúkne v piatok večer v Dome kultúry Zrkadlový háj výučbu temperamentných fašiangových tancov zo Štrby a Dobrej Nivy. Učiť vás bude profesionálne združenie umelcov a pedagógov Dragúni a do tanca zahrá Orchester Miša Nogu a Muzička.

PÁRTY BWO NIGHT
SOBOTA 21. FEBRUÁR
V Subclube pod bratislavskou hradnou skalou sa na vás teší niekoľko domácich dídžejov a k tomu traja exkluzívni hostia z Veľkej Británie, ktorí zahrajú niečo, čo sa podobá na dubstep. Ostrovania s prezývkami Peverelist, Ramadanman a Headhunter sú vraj traja z top piatich dídžejov, ktorí v UK hrajú tento žáner.

HUDBA BITTOVÁ, MRAZ, VIKLICKÝ, TROPP
NEDEĽA – PONDELOK 22. – 23. FEBRUÁR
Moravské ľudové piesne v skvostných úpravách huslistky a speváčky Ivy Bittovej a jej džentlmenského džezového sprievodu – kontrabasistu Georgea Mraza, klaviristu Emila Viklického a bubeníka Laca Troppa vás oblažia v nedeľu v košickom Dome umenia a v pondelok v bratislavskom PKO. Vysoká kvalita zaručená.

KINO AKO SA VARIA DEJINY
V poradí tretia slovenská filmová premiéra tohto roku ponúka celovečerný dokument Petra Kerekesa. Film je postavený na dvanástich receptoch kuchárov od druhej svetovej vojny až po vojnu v Čečensku, od Francúzska cez Balkán až po Rusko.
Ako sa varia dejiny (SR/ČR/Rak., 2009)
Réžia: Peter Kerekes

KINO BLESK
Zdá sa, že spoločnosť Disney pomaly dobieha vlak, ktorý jej ušiel po nástupe firmy Dreamwork. Animák o zhýčkanom psovi Bleskovi (v pôvodnom dabingu John Travolta),  ktorý sa dostane do nebezpečenstva, vraj naozaj stojí za to vidieť!
Bolt (USA, 2008)
Réžia: Byron Howard, Chris Williams
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite