Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok . .časopis .hudba

FESTIVAL NORDFEST 2009
PONDELOK – NEDEĽA 2. – 8. FEBRUÁR
Dva týždne potrvá v Bratislave festival, propagujúci kultúru severských krajín. Každý večer uvidíte vo filmovom klube Nostalgia iný dánsky, fínsky, švédsky či nórsky film, cez víkend sa v Kafé Scherz môžete stretnúť s cestovateľmi a hosťami podujatia či vypočuť si kvalitnú severskú hudbu. Viac na www.nordfest.sk.

VÝSTAVA MICHAL STUDENÝ
UTOROK – NEDEĽA
V Galérii mesta Bratislava v Mirbachovom paláci vystavujú od konca januára do konca februára diela Michala Studeného, predstaviteľa „zabudnutej generácie“, ktorá sa od polovice šesťdesiatych rokov dvadsiateho storočia snažila nájsť nové výrazové prostriedky vo výtvarnom umení. Studený ich naozaj našiel.

HUDBA DOPE AVIATORS
PONDELOK, STREDA, SOBOTA 2., 4. a 7. FEBRUÁR
Hudobné duo Dope Aviators naďalej lieta nad Slovenskom. V pondelok zaznie Emkin zasnený hlas a Kaskove gitary a „krabičky“ v Kine v Malackách, v stredu sa k nim na žilinskej Stanici pridajú Kamil Grebeň aka Hugo D´Gen a dídžejka Biba z Rádia_FM a v sobotu zahrajú s Rentipom v prešovskom klube Wave.

TANEC CARMEN
STREDA – SOBOTA 4. – 7. FEBRUÁR
Divadelný režisér Ondrej Šoth sa po dlhom čase vracia do Bratislavy. Muž, ktorý natoľko pohol dopredu Balet štátneho divadla Košice, že v sezóne 2006/2007 získal  ocenenie Doska za najlepšiu inscenáciu (Svadba podľa Figara), tentoraz prijal ponuku Novej scény zinscenovať po svojom Bizetovu Carmen.

VÝSTAVA NIKIFOR
PONDELOK – PIATOK 22. JANUÁR – 15. MAREC
Nikifora z Krynice (1895 – 1968), naivného maliara z národa Lemkov považovali za blázna. Bol to vskutku zvláštny človek, samotár, takmer analfabet. Až ho objavil jeden ukrajinský znalec umenia. Krátko na to mal výstavu v Paríži, navštevovali ho zberatelia, filmári, kusthistorici. Jeho životného štýlu sa to nedotklo. Výstavu Nikiforových obrazov možno vidieť v Poľskom inštitúte v Bratislave.

UDALOSŤ RADIO_HEAD 2009
PIATOK 6. FEBRUÁR
Pre niekoho môže byť slávnostnou udalosťou aj udeľovanie cien. Keďže sošku za album roka 2008 udeľujú tentoraz poslucháči Rádia_FM a hudobní redaktori denníka Sme a .týždňa, dá sa očakávať, že víťazom nebudú tí, čo obyčajne. Netradičný koncert v budove Slovenského rozhlasu sa dá vidieť naživo i na internete.

TANEC ORIENTAL HAFLA
SOBOTA 7. FEBRUÁR
Vo veľkej sále bratislavského Istropolisu sa chystá veľká tanečná párty v orientálnom štýle. Organizátori sľubujú 100+1 tanečníc, zväčša absolventiek slovenských kurzov orientálnych tancov. Ako hosť prvýkrát vystúpi na Slovensku egyptský tanečník a lektor Ahmed Fekry a bollywoodske tance predvedie Eloise.

DIVADLO IVANOV
SOBOTA 7. FEBRUÁR
Činoherní klub Praha v sobotu počas hosťovania v SND v Bratislave uvedie najnovšiu verziu Ivanova od Antona Pavloviča Čechova. V réžii Martina Čičváka sa predstavia Marián Labuda, Jan Hájek, Vladimír Kratina, Lenka Skopalová, Radek Holub a ďalší českí a slovenskí herci. Toto by rozhodne nemala byť nuda!

KINO PODIVUHODNÝ PRÍPAD BENJAMINA BUTTONA
Adaptácia prečudesnej poviedky F. Scotta Fitzgeralda o mužovi, ktorý žil naopak, si prednedávnom vyslúžila trinásť nominácií na Oscara. Okrem zaujímavého príbehu má vraj tento film aj skvelé triky a silné herecké obsadenie.
The Curious Case of Benjamin Button (USA, 2008)
Réžia: David Fincher. Hrajú: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton

KINO NESTYDA
Na vyskúšaných hercov sa spoľahol aj Jan Hřebejk, ktorý skúsil sfilmovať poviedky Michala Viewegha o manželstve a sexe. Film, ktorý pokračuje v trende sladkokyslých českých komédií, dopredu ráta s radmi pri pokladniciach.
Nestyda (ČR, 2008)
Réžia: Jan Hřebejk. Hrajú: Jiří Macháček, Pavel Liška, Emília Vášáryová

KINO FALCO
Toto meno pozná v strednej Európe hádam každý. Strhujúci príbeh vzostupu a pádu rakúskej popovej hviezdy osciluje medzi životopisným filmom, záznamom koncertu a kriminálkou a Manuel Rubey je vraj „falcovitejší“ ako sám Falco.
Falco (Rakúsko, 2008)
Réžia: Thomas Roth. Hrajú: Manuel Rubey, Christian Tramitz, Grace Jones

KINO NEBEZPEČNÝ CIEĽ
Hollywoodska verzia filmu Bangkok Dangerous, ktorý nakrútili hongkonské dvojčatá Oxide a Danny Pangovci v r. 1999. V novom spracovaní dostal hlavnú úlohu zabijaka, ktorého zasiahne Amorov šíp, dlhovlasý Nicolas Cage.
Bangkok Dangerous (USA, 2008)
Réžia: Oxide a Danny Pang. Hrajú: Nicolas Cage, Shahkrit Yamnarm, Charlie Yeung
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite