Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Odchod odvodového experta

.lukáš Krivošík .slovensko .tvár týždňa

O tom, že línia Richarda Sulíka nie je všetkým v strane SaS úplne po vôli, sa vedelo už dávno. Odchod Jozefa Mihála napriek tomu prekvapil. Utrpí tým starostlivo budovaný imidž ekonomickej kompetentnosti slovenských liberálov?

Odchod odvodového experta MARKO ERD/SITA Narodil sa v roku 1965, je poslanec Národnej rady SR. V roku 2009 zakladal spolu s Richardom Sulíkom stranu Sloboda a solidarita, ktorú minulý týždeň opustil. Popri politike sa venuje organizovaniu seminárov na tému daní, odvodov, miezd a účtovníctva.

vždy, keď má Richard Sulík nejaké kontroverzné vyjadrenia, všetky pohľady sa na okamih upnú na Martina Poliačika. Priaznivci tohto poslanca i tí, ktorí ho v láske príliš nemajú, chvíľu čakajú, či pohár jeho trpezlivosti s predsedom definitívne nepretiekol. A či konečne neopustí politický subjekt, s ktorým má zjavne spoločného čoraz menej. Slovenská verejnosť minulý týždeň v súvislosti so stranou Sloboda a Solidarita zažila prekvapenie. Prv ako Poliačik ju totiž opustil Jozef Mihál.

človek od čísiel

Bývalý minister práce je vo verejnosti známy predovšetkým ako expert na dane a odvody. A hoci vlani v apríli oznámil úmysel kandidovať na funkciu predsedu SaS proti Richardovi Sulíkovi, verejne sa voči svojmu straníckemu šéfovi nikdy priveľmi nevyhraňoval. Nakoniec, ťahali to spolu osem rokov. Ako pripomenul sám Mihál v komentári pre Hospodárske noviny, bol zakladajúci člen, ba jeden zo štyroch členov prípravného výboru SaS.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite