Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

OA? OMG

.filip Olšovský .kultúra .zásah

Prairie Johnson sa z ničoho nič zjaví vo svojom rodnom meste. Je zmätená, dorezaná na chrbte, najprv nespoznáva ani svojich adoptívnych rodičov a namiesto svojho občianskeho mena počúva na zvláštnu skratku OA. A najmä – zatiaľ čo pred siedmimi rokmi, keď utiekla z domu, bola slepá, po návrate nejaký

Prairie Johnson sa z ničoho nič zjaví vo svojom rodnom meste. Je zmätená, dorezaná na chrbte, najprv nespoznáva ani svojich adoptívnych rodičov a namiesto svojho občianskeho mena počúva na zvláštnu skratku OA. A najmä – zatiaľ čo pred siedmimi rokmi, keď utiekla z domu, bola slepá, po návrate nejakým zázrakom opäť vidí.

Hlavnou zápletkou osemdielnej série The OA je práve ten zázrak a jeho postupné odhaľovanie skrz Prairine spomínanie. Ťažko o ňom napísať čokoľvek súvislé bez toho, aby sa tým vopred neprezradila niektorá z dejových línií. Jednému spoileru sa však jednoducho odolať nedá. Potreba vysloviť ho čo najhlasnejšie prebíja všetko ostatné – The OA je ukrutná hlúposť a monument filmárskej neschopnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite