Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Editoriál: Správa z Budapešti

.štefan Hríb .časopis .editorial

Počúvam, že vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom sú dnes veľmi dobré. No nie je to po dekádach sporov fajn? Malo by ma to teda tešiť, no necítim žiadnu radosť.

Editoriál: Správa z Budapešti Natália Ložeková/natalialozekova.sk

aj tento rok som sa v Budapešti zúčastnil na konferencii Spolu na ceste, ktorú organizuje združenie Charta XXI v snahe o porozumenie medzi Slovenskom a Maďarskom. Je to veľmi noblesná iniciatíva, za ktorou stojí László Surjan. Veľmi jeho snaženie podporujem. Ale tentoraz mi čosi nesedelo.

Bola to pritom dobre obsadená udalosť. Prítomný bol maďarský kardinál Erdó, ktorý dostal Cenu zmierenia. Krásne prehovoril František Mikloško, ktorý vyzval vlastnú krajinu na zbavenie sa komplexov a otvorenosť k iným národom a veľmi silno aj Vatikán na ospravedlnenie voči Róbertovi Bezákovi. Pekné vystúpenie mala Magda Vášáryová, viacerí historici z oboch krajín a tiež Diana Marosz, citlivá Maďarka, ktorá sa vydala do Žiliny.

Ale to všetko vo mne prehlušili dva momenty:

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite