Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Black and white

.alexandra Užíková .časopis .lifestyle

Idem metrom do mesta, keď odrazu vidím tajných policajtov. Sú traja. Vyzerajú presne ako naši revízori – arogantne sebaistí a ľahko prekuknuteľní. Do vlaku nastúpili dvaja mladí Afroameričania.

hneď k nim jeden z policajtov prišiel a niečo im potichu povedal. Ja som zachytila len „cops“. Nenápadne ich smeroval von z vozňa. Dvaja kolegovia mu išli akoby naproti. Vozeň má troje dverí a každý nastúpil inými. Určite to boli profíci, lebo celé to prebehlo tak nenápadne, že väčšina ľudí vo vlaku si nič nevšimla. Mladíkov vyviedli, obkľúčili pri stene a začali im niečo hovoriť. Dvere vozňa sa zavreli a my sme pomaly vychádzali zo stanice metra. Už sa nedozviem, ako sa to skončilo.

Tí dvaja previnilci vyzerali ako „hustleri“; chlapci z chudobnej štvrte, ktorí sa snažia prežiť, ako to ide. Asi sa do metra prepašovali načierno. Ľudia to robia každý deň a niekedy ich aj chytia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite