Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo príde po tom?

.christoph Schönborn .časopis .osobnosti

Jeden známy rakúsky politik raz dostal otázku, čo podľa jeho názoru príde po smrti. Jeho odpoveď bola krátka a úsečná: Nič!

Čo príde po tom? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

istý farár tomu politikovi potom napísal, že odkiaľ to vie. V jeho odpovedi, napísanej veľmi priateľským tónom, politik priznal, že v skutočnosti mal napísať: Neviem!

Čo skutočne vieme o tom, čo príde po smrti? Veď všetci ľudia usudzujú, že „niečo“ bude. No odjakživa sa ako ľudia hádame o tom, ako si máme život po smrti či večný život predstavovať. Najstaršie pamiatky ľudstva sa dajú rozpoznať podľa doplnkov v hroboch. Zvieratá kapú. Ľudia umierajú. Smrť milovaného domáceho zvieraťa môže človekom hlboko pohnúť. A tak si celkom prirodzene kladieme aj otázku, či tam, vo večnosti, znovu stretneme aj zvieratá. Isté je, že už dávni ľudia verili na život po smrti. Inak by svojim mŕtvym nekládli do hrobov všetko možné, aby im to pomohlo na ceste.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite