Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ušami Michala Kaščáka

.michal Kaščák .časopis .osobnosti

Minulé dni boli rušné. Bol som na premiére Jamesa Bonda v Londýne. Daniel Craig je podľa mňa najlepší Bond v histórii, jedným z jeho kladov je aj to, že sa podobá na môjho kamaráta Jana Krekáňa.

Minulé dni boli rušné. Bol som na premiére Jamesa Bonda v Londýne. Daniel Craig je podľa mňa najlepší Bond v histórii, jedným z jeho kladov je aj to, že sa podobá na môjho kamaráta Jana Krekáňa.
Hudba je skvelá, len titulnej pesničke chýba to veľkolepé napätie — naposledy sa to podarilo skupine Garbage, pre ktorých to napísal skladateľ Bondovej scéniky posledných rokov David Arnold. Stretol som sa aj s niekoľkými hudobnými agentmi. Ani jeden z nich sa na Jana nepodobá, ale aj medzi nimi sú sympaťáci i niekoľko „padouchov“. Okrem hudobným informácií som sa dozvedel aj všeličo iné. Napríklad to, že skupiny budú asi drahšie, lebo je finančná kríza a ľudia sa budú chcieť ísť viac odreagovať, takže živé koncerty budú vyhľadávanejšie, preto treba pripraviť väčšie ponuky. A vzápätí, že skupina XY má problémy s predajom lístkov, za čo môže finančná kríza a nie skupina XY.
Potom som išiel do Sevilly na veľtrh world music. Trhol všetky rekordy (vďaka, alebo napriek finančnej kríze?) — najviac vystavujúcich, najviac koncertov, opäť skvelí barmani — keď im došiel tonic, tak mi dávali gintonic v pôvodnom objeme, len bez tonicu, čo malo za následok, že som sa o malú chvíľu usmieval ako Jano Krekáň, na ktorého sa vôbec nepodobám. Niekoľkokrát som sa v Anglicku (!) i Španielsku dopočul, že na tom socializme niečo asi bude, veď kapitalizmus kolabuje. Tak som tým milovníkom istôt a sociálnej spravodlivosti popísal, ako to bolo s hudbou u nás pred rokom 1989, všetci sa tvárili veselo–vážno–prekvapene a som si istý, že mi aspoň polovica z nich neverila. Socializmus má proste medzi ľuďmi od hudby dobrý imidž. Vyzerá to tak, že aj najvášnivejší liberáli (jedno z najobľúbenejších slov milénia, všetci chcú vyzerať tak, že vyznávajú slobodné zmýšľanie) sa nevedia dočkať, kým im život začne riadiť štát. Cestou domov z týchto výchovnovzdelávacích ciest vyhral americké voľby Barack Obama  — aj ten má dobrý imidž a imidž nie je voda. To energické vybiehanie po schodíkoch na mítingoch bolo impozantné, súpera v rokoch to úplne odrovnalo. Priznávam sa, že som držal palce tomu s horším imidžom, ale lepším obsahom. Čo už, aj hudobné hitparády vyhráva Madonna.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite