Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Americký diabol

.kamila Straatsburg Sajmerová .časopis .kultúra

Niektoré knihy sa vám stanú. Od prvého riadku vás vtiahnu do príbehu, ktorý už nebudete schopní opustiť. A po prečítaní posledného slova sa vás zmocní pocit, že sa vynárate spod vodnej hladiny a konečne sa môžete znova nadýchnuť. Taká kniha je Diabol od Donalda Raya Pollocka (MOBA 2014). Otvorí vám svet, v ktorom by ste radšej vôbec nechceli byť.

ak ste už aj mali tušenie, že ten príšerný svet je možno práve tento, v ktorom žijeme, pán Pollock vám to tušenie potvrdí. Hádam ešte nikdy som nečítala knihu tak dokonale zbavenú všetkej nádeje, príbeh taký temný, postavy tak dobité, poškodené a bezútešné, že smrť sa zdá tým najlepším, čo sa im môže prihodiť. Milujem Ameriku od prvej návštevy, romantiku highway, druhoradé motely a reštaurácie, kde vám servírky hovoria „honey” a zariadenie akoby vypadlo z ktoréhokoľvek amerického filmu. Milujem, že sa skutočnosť stále mieša s hollywoodskymi produkciami a stáva sa tým menej skutočnou, ako výjavy na striebornom plátne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite