Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neutešene blízka

.brat Filip .časopis .osobnosti

V jedno horúce septembrové predpoludnie sa na našu kláštornú vrátnicu dobíjalo dievča, dcéra ťažko chorého otca. Ochorel onkologicky a náhle na sklonku leta.

Neutešene blízka

dievča prišlo preňho poprosiť o spoveď a sväté prijímanie u nich doma v dedine za Trnavou. Na kúsok papierika mi nakreslila minimapu, lebo dostať sa k nim bolo trochu komplikované. Bola tak nenútene naliehavá, že som tam ešte v ten večer zašiel.

Stretnutie s otcom malo pre mňa silnú a múdru výpovednú hodnotu.

Keď som otvoril dvere do kuchyne, neveril som vlastným očiam. V kuchyni za stolom sedelo aj nad stolom stálo osem detí od najmenších až po veľkých a ich mamička.

Všetci boli usmievaví, pokojní, plní nádeje, štebotali a žartovali. Na všeličo sme spomínali, aj večeru som dostal, veľa sme sa smiali na tom, ako sa mamička s oteckom stretli. Našiel som tam aj možného kandidáta do našej rehole, čo len umocnilo atmosféru radosti. Lúčili sme sa neskoro, akoby sme boli dlhoroční známi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite