Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Študent v Paríži

.david Raška .časopis .lifestyle

Paríž je zázračné, všetkými ospevované mesto. Koľkokrát ste už videli pohľad na vysvietenú Eiffelovu vežu? Pred odchodom na ročný študijný pobyt mi tieto obrazy pripadali ako otrepaný gýč a Paríž ako jedno veľké klišé.

Študent v Paríži Beckhäuser Marion/Seasons Agency/profimedia Študenti v Paríži netrávia čas v baroch. Vo voľnom čase vyhľadávajú parky, v ktorých si robia pikniky.

ako študentovi miestnej školy architektúry mi bola pridelená marraine (doslova krstná mama), čiže spolužiačka, ktorá sa o strateného Slováka postará. Tak som sa spriatelil so sympatickou Maročankou z Casablanky. Ubytovanie študenta v Paríži je na úrovni. Už len názov! Nie internát, ale rezidencia. Moja je v pokojnej prímestskej štvrti blízko Seiny. Je to pavlačový dom, kde má každý študent izbičku s kuchynkou a kúpeľňou. Na pavlačiach je čulý spoločenský ruch a družnosť obyvateľov ma až prekvapila. Sused, vidiac ma prvý deň vo dverách, ponúka mi kávu, následne pivo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite