Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najnovšie obrazy starého sveta

.róbert Csere .časopis .fotografia

Náš fotograf Boris Németh bol ocenený v aktuálnom ročníku súťaže obrazovej žurnalistiky Slovak Press Photo hneď štyrikrát. No a čo?

Najnovšie obrazy starého sveta BORIS NÉMETH Homeland: Tretie mies to Borisa Németha na Slovak Press Photo 2016 za samostatnú fotografiu v kategórii Každodenný život.

historicky prvá súťaž určená pre novinárskych fotografov bola založená v roku 1944 prvou novinárskou školou na svete na Missourskej univerzite v americkom meste Columbia. Profesor Clifton C. Edom so svojou manželkou Vi chceli tým vzdať hold fotografom, ktorí napriek obrovským ťažkostiam vyplývajúcim zo svetovej vojny robili svoju prácu výnimočne a zároveň chceli pre nich vytvoriť priestor, kde sa môžu schádzať, porovnávať sa navzájom, učiť sa jeden od druhého. Doteraz existujúce prestížne Pictures of the Year malo od počiatku za úlohu zhromažďovať a zachovávať pre budúcnosť najlepšie žurnalistické snímky. Rok čo rok. V súčasnosti archív súťaže obsahuje už desaťtisíce fotografií dokumentujúcich posledných viac ako sedem desaťročí.

„Byť výnimočným slovenským novinárskym fotografom, to znamená robiť svoju prácu napriek permanentným existenčným problémom.“

Od prvého skromného ročníka Pictures of the Year, v ktorom sa z ocenení tešili William Pauer z Chicago Daily News a David Man z Chicago Sun, už pretieklo veľa vody riekou Missouri.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite