Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA VIDIEŤ klaviristu u Štúra aj na lodi; TREBA MAPOVAŤ umenie a propagandu slovenského štátu; TREBA NASERVÍROVAŤ operu v štyroch chodoch; TREBA SA VRÁTIŤ zo salašov do dedín; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Z boxera baletným tanečníkom

TREBA VIDIEŤ
klaviristu u Štúra aj na lodi

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s klaviristom a skladateľom Vladislavom Šarišským rozprávali aj o jeho účinkovaní v divadelných predstaveniach. „Keď som prišiel do Bratislavy študovať, začal som robiť scénické hudby do divadelných predstavení spolužiakom. Potom ma zavolali do SND hrať na klavíri prearanžovanú Rapsódiu v modrom v predstavení Leonce a Lena. Aj vo Faustovi som hral klaviristu. Zistil som, že robiť pre divadlo je príjemná robota, človek je v kolektíve.“ Aktuálne hrá v SND v predstavení Prorok Štúr... (najbližšie 26. októbra) a v Divadle v podpalubí v predstavení Novecento – Legenda o pianistovi (najbližšie 24. októbra), kde nielen hrá na klavíri, ale aj hrá.
facebook.com

TREBA MAPOVAŤ
umenie a propagandu slovenského štátu

Blíži sa Mesiac fotografie a ako predskokan je tu už od štvrtka (až do konca februára) výstava v SNG, ktorá je jeho súčasťou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite