Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vladislav Šarišský: Nemôžem si dovoliť byť lenivý

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Hudobný skladateľ a klavirista, frontman kapely Talent Transport, komponuje, koncertuje s muzikálom Peter a Lucia, hrá v predstaveniach (Prorok Štúr, Novecento). Iným remeslom sa uživiť nevie a našťastie to od neho ani nikto nechce.

Vladislav Šarišský: Nemôžem si dovoliť byť lenivý BORIS NÉMETH

Snažím sa dať si pod strechu svoj skladateľský repertoár.

Keď si myslím, že som najväčší skladateľ v histórii ľudstva, mal by som to vedieť aj dokladovať a mať k dispozícii seriózny materiál, všetko zaznačené, krásne, voňavé, funkčné, hotovo. Pracujem na tom už asi pol roka, ešte mi chýba tak desať skladieb. Popritom komponujem rapsódiu, kde skladám dokopy známe rozhlasové zvučky pre otvárací koncert, keď rozhlas bude oslavovať 90. výročie.

Nemám peniaze na to, zbierať klavíry.

Nemám ich ani kde dávať. Mám štyri krídla, už dlho, odcvičené je na nich statočne. Či vekom nenadobúdajú na hodnote? Myslíte ako láska? Niektoré áno, vintage klavírov je veľa, mám dva, ktoré majú 120 rokov, a z tých druhých dvoch sa vintage postupne stávajú.

Hrám počítačové hry.

Som generácia, ktorá začínala na Atari 800 XL. Po dlhšom čase som si nejaké hry kúpil, ale o desať minút som zistil, že ma to vôbec nebaví. Keď tu sa ozvalo z televízie: Už je nás 30 miliónov hráčov po celom svete, poď si aj ty zahrať online! World of Tanks! Nikdy som online nehral, až na šach, ale tá reklama ma dlho vyrušovala, tak si hovorím, dobre. Nainštaloval som si ju a od toho okamihu som už nedal do hier ani jedno jediné euro.

Dnes už je ťažko povedať, čo je neresť.

Všetkého je dostatok, siahať po cigarete a alkohole často vyzerá ako normálna vec. Dobre, fajčím veľa cigariet, ale však komponujem hudbu! Som alibista. Trpím bohémskym životom, aj keď vekom sa to zmierňuje. S vodičským preukazom, s povinnosťou postaviť sa pred študentov, hrať najlepšie, ako sa dá, to nejde dokopy, navyše už mám aj menšiu kondičku. Mám to nešťastie, že nemávam zlé rána, a to je nebezpečné. Či je to tým, že som po mame Rus? Zažil som aj veselice s Rusmi a Ukrajincami a prežil som. V čom som ešte typický Rus? Žeriem kvantá bylinky, ktorá sa volá yкроп (ukrop) teda kôpor. V Rusku je to všade, aj na pizze.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite