Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Galaxy Note 7: Miliardy v ohni

.alexander Mravčák .časopis .technológie

Keď sa Samsung dozvedel, že iPhone 7 nepríde so žiadnou prevratnou funkciou, rozhodol sa, že ich Note 7 musí zaujať. Podarilo sa mu to ale veľmi nesprávnym spôsobom. Vybuchujúci telefón bude stáť Samsung miliardy.

Galaxy Note 7: Miliardy v ohni Lynn Bo Bo/EPA/Profimedia Telefón Sasung Galaxy Note 7 má zvláštnu pridanú funkciu: kedykoľvek sa môže vznietiť.

na začiatku augusta 2016 predstavil Samsung nový telefón Galaxy Note 7, ktorý mal predstavovať to najlepšie. Mal čítačku prstov aj čítačku sietnice, skvelý fotoaparát, ktorý natáča 4k video a rozľahlý, ostrý displej. Mal tiež mimoriadne zaujímavú batériu – s rýchlym nabíjaním a vysokou kapacitou, vyššou ako akýkoľvek jeho predchodca. Práve táto batéria, ktorá mala byť pýchou, sa stala osudnou.

Kórejský Samsung je s trhovým podielom 23 percent najväčším predajcom šikovných telefónov na svete. Keď firma predstavila prvý Galaxy Note v roku 2011, išlo o veľkú inováciu a obrovský hit. Úspech prišiel nečakane – ešte predchádzajúci rok sa odborná verejnosť na XL telefónoch (tzv. phabletoch) skôr zabávala, Samsung však vyrobil produkt, o ktorý mali ľudia záujem. Každý nasledujúci rok predstavila firma v auguste novú generáciu Note.

finále

Svet mobilov má dvoch kráľov – Apple a Samsung. Samsung síce predá viac mobilov, stále však naňho mnohí nazerajú ako na zlodeja nápadov. Apple (v predaji na druhom mieste), má v segmente najväčšie zisky a nesie povesť inovátora so špičkovými, aj keď predraženými, produktmi. Podľa časopisu Bloomberg bolo na začiatku fiaska s batériami rozhodnutie Samsungu definitívne zosadiť Apple. Keď sa na začiatku roka manažéri Samsungu dozvedeli, že nový iPhone 7, ktorý sa mal predstaviť v septembri, nebude mať žiadne príliš prevratné funkcie a aj dizajnovo sa bude podobať na predchádzajúce dva modely, kórejská firma sa rozhodla, že je ideálny čas konať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite