Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Jána Štrassera: Bratislava hostila samit...

.ján Štrasser .časopis .klub

Prínos a význam bratislavského samitu lídrov Európskej únie bol... v čom vlastne? Vie niekto, kam sa podľa „bratislavskej cestovnej mapy“ pocestuje a či vôbec?

nie je bližšie k pravde editor bruselského portálu Politico Craig Winneker konštatujúci, že to bolo „v podstate len spoločné fotenie“?

Keby som žil v Hrušovanoch či v Ladomerskej Vieske, bol by som (možno) hrdý, že 27 lídrov štátov Európskej únie začne svoj predĺžený septembrový víkend na spoločnej neformálnej grilovačke v mojom hlavnom meste. Ba bol by som (možno) hrdý aj doma v Bratislave, keby som už mesiac pred samitom nemal pocit, že je vyhlásený stav ohrozenia III. stupňa. Radnica varovala občanov pred rôznymi komplikáciami – zavreté školy, škôlky, úrady, odstavené cesty aj mosty cez Dunaj, haprujúca MHD, policajné manévre, zavýjajúce vrtuľníky... Minister vnútra Kaliňák to priklincoval výzvou, aby Bratislavčania v piatok 16.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite