Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Editoriál Štefana Hríba: Nad kávou s Petrom Breinerom

.štefan Hríb .časopis .editorial

Do Piccolo Cafe na rohu Madison Avenue a 16-th Street som v piatok ráno išiel naslepo stretnúť Petra. A bol tam, hoci predtým dlhšie nie. Ahoj, takže Trump alebo Hillary? – pýtam sa veselo.

Editoriál Štefana Hríba: Nad kávou s Petrom Breinerom

bolo mi jasné, že to nebude ani jeden, ani druhá. Ale zaujímali ma dôvody.

Trump vypadol, lebo je hlúpy, hrubý, nevie o čo ide na Ukrajine, tára o NATO a ešte je aj podobný populista ako Slota, Danko, Fico či Mečiar (zoznam je úplný, milá TA3). Ale Hillary je tiež nevoliteľná, lebo je síce uhladenejšia, no činmi reprezentuje presne tú tvár skorumpovaného kapitalizmu, pre ktorú jednoduchší voliči odmietajú mainstream a obracajú sa všade na Západe práve k trumpistom.

Dozvedel som sa tiež, že kvôli Trumpovi a Hillary bol pre mnohých voliteľný Sanders – často nie pre, ale napriek jeho socializmu. A toto mi hovoril s porozumením ten Peter Breiner, ktorý na Slovensku celé ťažké roky mečiarizmu bránil slobodu a – voľný trh. Zhrniem kľúčový argument takto: ak nepríde

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite