Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Druhá podoba Fico III

.peter Schutz .časopis .týždeň doma

Remake koaličnej zmluvy, ktorú prepisovali iba pre čistku nominantov Siete – od Brecelyho až po pivnicu – stvrdil, že Fico III pokračuje veselo bez Procházkovej strany.

Druhá podoba Fico III Natália Ložeková

zbehnutie Hrnčiara a spol. k Bugárovi bolo všetko iné, len nie spontánna reakcia na snem Siete a voľbu Brecelyho. Spevnenie pozície Mosta-Híd v koalícii i navonok sa preto vnucuje ako jeden z leitmotívov celej tejto vládnej „transformácie“. Priamy dôkaz nikdy nebude, ako nepriamy však stačí trebárs už len to, že „Za zodpovednú politiku“ (názov platformy) sa Hrnčiarova pätorka mohla úplne pokojne, bez bázne a hany, biť aj v dresoch Siete. Veď vzhľadom na slobodné mandáty im v „zodpovednej politike“ nemohlo brániť ani nové vedenie Siete, ani ktokoľvek iný. Dokonca ani záujmy, ktoré v skutočnosti režírovali odstavenie Procházku. Medzi nimi mohla pritom stáť aj čisto marketingová úvaha, že dve personálne katastrofy – popri Kaliňákovi ešte aj Procházka – sú na jednu koalíciu priveľa.

„Preto sa dá predpokladať, že Most sa ako „jazýček na váhach“ väčšinou prikloní k Smeru i napriek tomu, že Danko pri podpise zmluvy vyznal Bugárovi politickú lásku.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite