Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci – donaha!

.peter Scherhaufer .časopis .kultúra

Na začiatku sledujeme na javisku dve ženy oblečené v obtiahnutých rifliach, zimných topánkach na hrubých podpätkoch a voľných tielkach s vykúkajúcimi prsiami, ako sekerou rúbu polená a hádžu ich na dve veľké kopy dreva.

Do kálania im na husliach hrá hudobník, ktorý zvuk sláčika občas nahradí šuchotaním šmirgľa či inými nepríjemnými zvukmi.

Až do tohto bodu nevybočuje inscenácia Supernatural zo štandardov tanečného festivalu ImPulsTanz, ktorý aktuálne beží vo Viedni. Avšak potom sa to celé začne! V Nemecku pôsobiace performerky sa pomaly vyzlečú, až skončia na javisku nahé. Váľajú sa po zemi, po polenách, simulujú obcovanie s drevom, zakliesnia sa do odrezanej koruny stromov, riskujúc minimálne vypichnutie si oka, ak nie poranenie iných partií. Toto besnenie, zbavené hlbšieho zmyslu a remeselnej techniky, trvá len hodinu, hoci pre niekoho môže byť aj to poriadne dlho.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite