Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pasia na dvoch kolesách

.anton Vydra .časopis .klub

V odporúčaniach na letné výlety pokračujeme zážitkovou cyklistikou z bavorského Passau až na Slovensko. Tých štyristo kilometrov zvládne aj začiatočník.

je to krásna cyklotrasa. Vedie popri Dunaji a spája v sebe šport, relax, prírodu, gastronómiu aj dejiny. A nepotrebujete na to nijaký špičkový bicykel ani špeciálnu výbavu. Na začiatok sa len treba dostať do nemeckého Passau. Zrejme sa tam nezdržíte dlho, hoci to miesto má bohatú históriu. Kedysi sa volalo Boiodurum, „pevnosť Bójov“, čo bol keltský kmeň, z ktorého neskôr vzniklo aj pomenovanie Bohemia. Slovo boihemum označovalo „vlasť Bójov“. Sadnete na bicykel a po pár kilometroch opustíte Nemecko a ocitnete sa v Rakúsku.

Už prvá zastávka má svoje čaro: Schlögener Schlinge je úchvatná meandrová slučka Dunaja. Ak ste ju ešte nevideli, vygúglite si ju, je to naozaj krásne miesto. Ubytovali sme sa u miestneho gazdu. Hostil nás chlebom s masťou a cibuľou a dal nám na ochutnávku štyri druhy vlastnej pálenky: na tú orechovú sa nedá zabudnúť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite