Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pád pápeža Františka

.michal Magušin .časopis .spoločnosť

Pápež počas prvých momentov návštevy Svetových dní mládeže vyjadril, že potrebuje pomoc. Od mladých chce niečo, čo svetu dá trochu viac nádeje.

Bola to udalosť, ktorú bulvárne médiá okamžite povýšili na najzaujímavejší moment Svetových dní mládeže. Pápež František kráčal s kadidlom v ruke po červenom koberci svätyne na Jasnej Hore v najznámejšom poľskom pútnickom mieste v Čenstochovej. Dôstojnú chvíľu zrazu prekazil Františkov pád na zem. Potkol sa o schod, ktorý si nevšimol. Rýchlo sa však postavil a všetko pokračovalo podľa plánu.

Táto malá, bezvýznamná epizódka sa symbolicky spája s pápežovými slovami, ktoré povedal novinárom ešte v lietadle na ceste do Poľska. Komentoval nimi zavraždenie kňaza vo Francúzsku: „Mládež nám vždy hovorí: ,nádej‘. Dúfajme, že mladí nám povedia niečo, čo nám dá trochu viac nádeje v tomto okamihu.“ František neprichádza na Svetové dni mládeže len preto, aby mladých povzbudil, odslúžil bohoslužby, ukázal im smer.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite