Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

FESTIVAL ŽILINSKÝ LITERÁRNY FESTIVAL
PONDELOK-NEDEĽA 6.-12. OKTÓBER
Žilinský literárny festival zapustil za pár rokov svojej existencie v tomto meste viditeľné korene a vyhnal svieže výhonky. Tohto roku sú na programe rôzne literárno-hudobné performancie, besedy s autormi, divadelné predstavenia, ale i tzv. kníhkupecká noc a známi spisovatelia za pultom kníhkupectva Artforum. Podrobnosti nájdete na www.zlf.sk.

DIVADLO POPOLVÁR
PONDELOK 6. OKTÓBER
Občianske zruženie Provida v spolupráci so SND v Bratislave pripravilo unikátny projekt Muzikál pre nepočujúce deti. V pondelok zažije takmer šesťsto sluchovo postihnutých detí po prvýkrát v živote atmosféru divadelného muzikálu vďaka špeciálnej úprave predstavenia Popolvár, ktoré vzniklo v spolupráci s nepočujúcimi umelcami a pedagógmi.

VÝSTAVA ARS INTER ARMA/MEDNYÁNSZKY
UTOROK-NEDEĽA 7.-12. OKTÓBER
V kaštieli Strážky si môžete pozrieť dve čerstvé výstavy. Jednou z nich je výstava umenia a kultúry raného novoveku na území východného Slovenska s názvom Ars inter arma, ktorá približuje umeleckú tvorbu z tohto regiónu v 16.-18. storočí, s dôrazom na raný a neskorší barok. Vynovená je aj expozícia galérie maliara Ladislava Mednyánszkeho.

FESTIVAL ARS POETICA 2008
STREDA-SOBOTA 8.-11. OKTÓBER
Nielen Žilina bude žiť literatúrou, ale aj centrum Bratislavy, kde sa odohrá ďalší ročník festivalu Ars Poetica. Kultúrny priestor A4 zažije čítačky poézie slovenských i zahraničných básnikov podkreslené premietaním vídžeja, projekciu poetických filmov, koncerty živých interpretov, diskotéky i workshopy. Jednoducho poézia na každý deň!

MUZIKÁL FONTÁNA PRE ZUZANU
STREDA-NEDEĽA 8.-12. OKTÓBER
Takmer nesmrteľný film Fontána pre Zuzanu dostal v divadle Nová scéna v Bratislave novú, tentoraz muzikálovú podobu. V réžii Karola Vosátka a choreografii Jara Bekra si na hudbu Vaša Patejdla zatancujú a zaspievajú v hlavných úlohách Miroslava Partlová, Lucia Molnárová, Matej Koreň a Peter Makranský. Ako však dostanú na javisko tú fontánu?

FESTIVAL FESTIVAL HORSKÝCH FILMOV
STREDA-NEDEĽA 8.-12. OKTÓBER
Mesto Poprad bude hostiť 16. ročník Medzinárodného festivalu horských filmov. Počas piatich dní diváci i odborná medzinárodná porota uvidia 43 súťažných snímok z 12 krajín sveta a množstvo sprievodných podujatí. Najsilnejšie zastúpenie bude mať slovenská kinematografia - o Grand Prix sa bude usilovať až sedem domácich filmov.
 
HUDBA KOMORNÝ KONCERT BRATISLAVA PRAHA II
ŠTVRTOK 9. OKTÓBER
Zaujímavý hudobný zážitok sľubuje koncert slovenských a českých umelcov v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave. Vo štvrtok tam vystúpia gitaristka Miriam Rodriguez Brüllová, klavirista Maroš Klátik a pražská mezosopranistka Edita Randová. V ich podaní zaznie Dvořák, Rachmaninov, Mendelssohn-Bartholdy i Falla.

FESTIVAL BLUEGRASS FEST 2008
PIATOK-SOBOTA 10.-11. OKTÓBER
Na treťom ročníku medzinárodného festivalu bluegrassu a akustickej hudby v Zrkadlovom háji v Bratislave zahrajú okrem slovenských a českých kapiel (BG Time, Monogram, Meantime, Grasscountry s A. Mikušekom, Garcia, E. Ptáčková a Waterflow...), aj švédski Lonesome Mountaineers, maďarský Acoustic Quartet, či poľský Czas na grass.

HUDBA KARPINA A OSTATNÉ
PIATOK-SOBOTA 10.-11. OKTÓBER
V prešovskom klube Véčko sa v piatok uskutoční koncert skupín Strecha, Mladé rozlety a Karpina. Prvá menovaná domáca kapela vystúpi s obnoveným programom po šiestich rokoch. Bratislavské skupiny Mladé rozlety a Karpina absolvujú prešovskú premiéru. O deň neskôr sa rovnaká zostava predstaví vo svidníckom klube Holičstvo.

FESTIVAL BEER ANARCHY FEST
SOBOTA 10. OKTÓBER
Punk a pivo patria neodmysliteľne k sebe. Presvedčiť sa o to môžete cez víkend v bratislavskom klube Randal, kde zahrajú Grobiáni z Chorvátskeho Grobu, ale aj domáce kapely ako Cenzúra, Bratislavské sacie comando, Dimenzia X a Na smiech. V nebi vraj nie je pivo a to je dôvod, prečo ho treba piť na punkových festivaloch.

DISKUSIA LEVOČSKÉ FÓRUM
SOBOTA 11.OKTÓBER
Stála konferencia Občianskeho inštitútu a občianske združenia Civitas L a Open Four vás pozývajú na v poradí už ôsme Levočské fórum, ktoré sa uskutoční v sobotu v Mestskom divadle v Levoči. Na tému Euro alebo neurov budú zasvätene diskutovať Ivan Mikloš, Ľudovít Ódor, Juraj Kotian, Juraj Karpiš a moderátor Peter Jeseňák.

KINO OKO DRAVCA
Istý americký mladík a istá americká žena sú krivo obvinení z toho, že sú členmi teroristickej siete a po krku im ide vládna agentka. Čo sa za týmto zločinným komplotom skrýva, sa dozviete na premiére amerického filmu Oko dravca.
Eagle Eye (USA, 2008)
Réžia: D.J.Caruso. Hrajú: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite