Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mirka Gúčiková: A prečo, a prečo, a prečo?

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Autorka našich článkov o deťoch, vzťahoch a psychopope Mirka Gúčiková je SZČO, ona tomu hovorí, že robí, čo príde. Moderuje konferencie, pomáha ľuďom pri prípravách prezentácií, píše a vo voľnom čase s kamarátkami obnovuje miestnu knižnicu.

Od trinástich rokov som chcela byť právnička.

Bojovať za spravodlivosť. V štvrtom ročníku na výške som zistila, že právo nie je pre mňa. Viac ma bavia ľudia ako paragrafy. Kamaráti na škole ma nasmerovali do neziskového sektora a teraz mám pocit, že žijem v nejakom lepšom svete plnom veľkých ideálov, kde sa všeličo dá, šikovní a zodpovední ľudia pomáhajú druhým. Je to svet plný nádeje. A zároveň žijem na dedine, kde sme všetci viac „pri zemi“. Výborný balans. Pred materskou som koordinovala dobrovoľnícke projekty, ale ja sama som veľmi nedobrovoľníčila. Až teraz ma to chytilo. S kamarátkami obnovujeme knižnicu v našej dedine, máme tam poobedňajší klub pre deti a popri tom triedime a zháňame knihy.

Väčšinou píšem o tom, čo ma trápi alebo sa ma nejako týka.

Vždy som bola taká: a prečo, a prečo, a prečo? Potrebujem mať niektoré veci načítané, aby som s tým vedela pracovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite