Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Michaela Mojžišová: Tam máš ďalší schodík k pokore!

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Michaela Mojžišová je operná vedkyňa alebo, ako ona vraví – operologička. Zaoberá sa výskumom operného divadla v Ústave divadelnej a filmovej vedy SAV a okrem toho, že píše recenzie pre .týždeň, je šéfredaktorka časopisu Slovenské divadlo a redaktorka Hudobného života.

Moja práca je mojím koníčkom.

Hneď v prvom ročníku mi vedúci katedry povedal: „Vy ste typický fachidiot.“ V opere som pritom bola prvýkrát až v pätnástich a aj to až po tom, ako som začala na konzervatóriu študovať spev. Vlastne som chcela byť herečka, na to bolo treba základné hudobné vzdelanie, tak ma strčili do ĽŠU na spev, tam brali aj starších. Moja učiteľka rozhodla za mňa, povedala, speváčka môže byť herečkou vždy, ale herečka speváčkou nebude nikdy. Ale pri speve som neostala: na to, aby som bola zboristka, nemám povahu, a na primadonu zase dosť talentu.

Mám rada chvíle, keď vypnem, ale musím si to ordinovať.

Manžela už nebavilo pozerať sa každý večer na môj chrbát za počítačom, pod tlakom jeho protestov jeden večer v týždni nepracujem. Pustíme si dobrý film a otvoríme fľašu vínka. Víno je naše veľké hoby, chodíme za ním a spoznávame ho.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite